Pala je odluka: Odbojkaši i odbojkašice Srbije do sada nisu igrali na ovakvom takmičenju

27.01.2021

11:01

0

Autor: D. B.

Nadmetanje u Ligi nacija biće organizovano na potpuno drugačiji način

Pala je odluka: Odbojkaši i odbojkašice Srbije do sada nisu igrali na ovakvom takmičenju
Copyright MN Press

Srpski odbojaški i odbojkašice nikada se, do sada, nisu suočili sa ovakvim takmičenjem.

Svetska odbojkaška federacija (FIVB) saopštila je da će se zbog pandemije koronavirusa takmičenje u III Ligi nacija 2021. godine u obe konkurencije odigrati u jednom ili dva “zaštitna balona”.

Ova odluka je doneta posle video sastanka Saveta Lige nacija FIVB sa predstavnicima svih zemalja učesnika. Koncept “zaštitnog balona” predviđa odigravanje svih mečeva po grupama, kao i Finalnog turnira u jednom gradu sa istim brojem utakmica kao i pre pandemije (po 130 u obe konkurencije).

FIVB je objavio i da sada slede pregovori sa zainteresovanima za organizaciju turnira, kao i da će odluka o zemlji ili zemljama domaćinima III Lige nacija 2021. u obe konkurencije, kao i rasporedi utakmica biti saopšteni u februaru.

Pročitajte još

U konkurenciji odbojkaša u prvoj fazi, osim Srbije, predviđeno je učešće i nacionalnih timova Argentine, Australije, Brazila, Bugarske, Kanade, Kine, Francuske, Nemačke, Irana, Italije, Japana, Poljske, Rusije, Slovenije i SAD.

Kod odbojkašica potencijalne rivalke Srbije mogu da budu Belgija, Brazil, Kanada, Kina, Dominikanska republika, Nemačka, Italija, Japan, Južna Koreja, Holandija, Poljska, Rusija, Tajland, Turska i SAD.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike