"Počela vakcinacija srpskih olimpijaca"

06.02.2021

11:17

0

Autor: D. B.

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije ima važne vesti

"Počela vakcinacija srpskih olimpijaca"
Copyright MN Press

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković još jednom je ponovio čvrsta uveravanja da će se Letnje OI održati ove godine, a otkrio je i da je od ove nedelje počela vakcinacija srpskih olimpijaca.

– Od ponedeljka smo počeli da sve naše olimpijce koji to žele, da vakcinišemo. Imamo dovoljno vakcina na raspolaganju i hvala na tome državi Srbiji. Sportisti su ugrožena grupa građana. Oni putuju, a vidite, recimo, koliko je zaraženih u košarkoj Evroligi – objasnio je Maljković tokom gostovanja na televiziji “Prva”, uz napomenu da se i on vakcinisao i to kineskom vakcinom iako je mogao da bira koju želi.

On tvrdi da će Igara sigurno biti, a da će na njima imati mogućnosti da se takmiče i oni koji nisu vakcinisani.

– Nema obavezne vakcinacije, jer je to protiv ljudskih prava, ali će svi sportisti biti testirani gotovo na dnevnom nivou. Računajte da će biti oko 10.700 takmičara. Ne ide mi dobro matematika, ali verujem da 10% njih neće primiti vakcinu. To će onda biti opasnost za publiku – tvrdi Maljković.

Pročitajte još

Nekadašnji proslavljeni košarkaši trener, koji je prošle godine dobio novi mandat na čelu Olimpijskog komiteta Srbije, objašnjava i kada će biti poznat tačan broj takmičara u Tokiju.

– U aprili ćemo znati definitivno koliko će biti sportista. Japan je najozbiljnija zemlja na svetu u kojoj ljudi vole sport. Tvrdi da su trenutno na planeti jedino ono sposobni da učine da se OI održe – nema dilemu Maljković.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike