Horor sudari, vatrene buktinje, karamboli... Održana je Dajtona 500 (foto+video)

15.02.2021

11:39 >> 12:40

0

Autor: D. B.

Najopasnija trka u svetu automoto sporta i ove godine je donela mnogo uzduđenja

Horor sudari, vatrene buktinje, karamboli... Održana je Dajtona 500 (foto+video)
Copyright Tanjug/AP Photo/Chris O'Meara

Ekspolozije, karamboli, sudari… Dobrodošli na Dajtona 500.

U svetu automoto sporta nema opasnijih trka od one koja 63. put održana u okviru NASCAR kup serije. Vozeći 200 krugova vozači stavljaju redovno stavljaju glavu u torbu. Ove godine viđena je iznenađujuća pobeda Majkla Mekdovela takmičara “Front rou motorsporta”. Drugoplasirani je bio Čejs Eliot, a zatim su kroz cilj prošli Ostil Dilon, Kevin Harvik i Deni Hamlin koji je želeo da treći put uzastopno stigne do pobede na ovoj trci.

Tokom trke koja je trajala tri sata, 27 minuta i 44 sekundi, u kojoj su automobili “leteli” kružnom stazom prosečnom brzinom od 232 km/č neočekivani pobednik je stigao do trona posle strašnog sudara dvojice vozača koja su u poslednji krug ušli na prve dve pozicije Džoija Logana i Beda Keselovskog.

Pročitajte još

Bilo je i drugih sudara tokom trke. Recimo, jedan od onih koji nisu uspeli da završe trku bio je i Baba Valas, čovek koji vozi za NASCAR tim Majkla Džordana.

Na legendarnom trkalištu na Floridi bilo je čak 30.000 ljudi, što je najveći broj publike okupljenih na jednom sportskom događaju u SAD od početka pandemije.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike