Čovek koji je gledao smrti u oči ponovo će se trkati

03.02.2021

14:55

0

Autor: D. B.

Roman Grožan ne ide u penziju

Čovek koji je gledao smrti u oči ponovo će se trkati
Copyright Profimedia/DPPI / LM

Prošlu godinu Roman Grožan će pamtiti po zastrašujućoj nesreći u Bahreinu, ali i po činjenici da je ostao bez tima za sledeću sezonu u Formuli 1.

Ali, to što više nije deo najbržeg cirkusa na svetu ne znači da je i njegova karijera u auto-moto sportu završena. Iskusni vozač je postao deo Indikara.

Samo dva meseca pošto je preživeo nesreću u kojoj je, prema sopstvenim rečima, mislio da će poginuti, Grožan je objavio da će postati deo “Dejl Kojn Rejsing” i da će se nadmetati na prvoj trci sezone u “Barber motorsport parku” 18. aprila. Trka je zakazana samo dan posle njegovog 35. rođendana.

Grožan će voziti samo ulične trke u Indikaru i neće se nadmetati na kružnim stazama, a prema ugovoru on će se pojaviti na prvim testiranjima vozila 22. februara.

Pročitajte još

Karijeru u Formuli 1 počeo je kao test vozač Renoa 2008. godine kada je na tom mestu zamenio Nelsona Pikea juniora, koji je promovisan u vozača ovog tima. Istorija se ponovila i godinu dana kasnije kada je umesto Brazilca postao glavni vozač. Sve do 2011. godine bio je deo Formule 1, u koju se potom vratio 2012. godine kao član Lotusa. Član ovog tima bio je do 2015. godine, da bi naredne četiri proveo u timu Has.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike