Grad Romea i Julije domaćin finala Lige šampiona

26.02.2021

16:23

0

Autor: M. R.

Na istom mestu će se za trofej boriti odbojkaši i odbojkašice

Grad Romea i Julije domaćin finala Lige šampiona
Copyright Promo/ CEV

Za najvredniji klupski trofej kad je evropska odbojka u pitanju ekipe će se boriti u Veroni 1. maja. Danas je na zvaničnom sajtu Evropske odbojkaške konfederacije objavljeno da će grad koji asocira na Romea i Juliju biti domaćin finala Lige šampiona u obe konkurencije. Elitni međunarodni odbojkaški događaj ponovo će se odigrati u AGSM Forum dvorani, koja je bila domaćin Svetskog prvenstva 2014. godine.

Pročitajte još

Očekuje se da finalni mečevi na istom mestu budu pravi spektakl, baš kao što je to bilo 2019. godine u Berlinu. Čelni ljudi iz CEV su neizmerno srećni što je domaćin zemlja u kojoj su strast i ljubav prema odbojci nemerljivi.

– Naša odbojkaška porodica nije mogla u ovo teško vreme da zamisli boljeg partnera od Italijanske odbojkaške federacije za organizaciju drugog dvostrukog finala u Ligi šampiona – rekao je predsednik CEV Aleksandar Boričić. – Želeo bih njima da se zahvalim, baš kao i Organizacionom odboru u Veroni, na spremnosti da organizuju važan događaj u teškim i izazovnim vremenima.

Ove sezone će nagrade za najbolje timove biti veće u odnosu na prethodne godine. Šampioni će dobiti rekordnih 500 hiljada evra, dok će finalista otići kući sa 250 hiljada evra. Oni koji ispadnu u polufinalu će dobiti ček od 125 hiljada evra.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike