Kraj za Tijanu Bošković: Jovana Stevanović vodila Busto do polufinala

04.03.2021

21:14 >> 21:16

0

Autor: M. R.

Ezačibaši i drugi put poražen u četvrtfinalu Lige šampiona

Kraj za Tijanu Bošković: Jovana Stevanović vodila Busto do polufinala
Copyright Promo/ CEV

Jedan od najvećih favorita za osvajanje CEV Lige šampiona turski Ezačibaši je zaustavljen u četvrtfinalu. Busto Arsizio je večeras zabeležio i drugu pobedu protiv istog rivala i tako rezervisao mesto u polufinalu najjačeg klupskog takmičenja u Evropi.

Turkinje su imale problema sa povredama, ali svakako retko ko je očekivao da će na ovaj način završiti takmičenje. Oba susreta su završena istim rezultatom u setovima – 3:1. U prvom je bilo – 25:19, 15:25, 25:17, 28:26, a u drugom u Istanbulu – 25:23, 25:22, 22:25, 28:26.

Promo/ CEV

Na jednoj strani bile su Tijana Bošković i Slađana Mirković, a na drugoj Jovana Stevanović. Sa osmehom na licu ovaj dvomeč završava Stevanovićeva, dok tandem iz Ezačibašija mora da se pomiri sa eliminacijom.

Jovana je za Busto postigla 13 poena u revanšu i bila je MVP ovog meča. Od 13 napada sedam je završila poenom, a upisala je i četiri bloka. Isti broj poena – 13, u njenoj ekipi je postigla i Lea Grej. U poraženom sastavu bolja od ostalih bila je Tijana Bošković sa takođe 13 poena.

Sada je poznato da će se u jednom polufinalu sastati Koneljano i Novara, a u drugom Vakifbank i Busto Arsizio. Finale je na programu 1. maja u Veroni. 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike