Zvezda se pridružila Radničkom u četvtfinalu Kupa Evrope, Novi Beograd hrabro pao

06.03.2021

22:25

0

Autor: Adam Štulić

Srbija je ostala sa dva predstavnika u evropskom takmičenju

Zvezda se pridružila Radničkom u četvtfinalu Kupa Evrope, Novi Beograd hrabro pao
Copyright MN Press

Vaterpolistima Radničkog, koji su se za “zelenim stolom” plasirali u četvrtfinale Len Kupa Evrope, pridružila se Crvena zvezda, dok je treći srpski predstavnik Novi Beograd hrabro pao na gostovanju u Grčkoj.

Crveno-beli su i u revanšu, na svom bazenu, bili bolji od francuskog Lila 7:6, koji su u Beograd stigli sa tri gola zaostatka iz prvog meča.

Ipak, početak meča nije bio dobar za Zvezdu. Gosti su brzo stigli do dva gola prednosti, ali su izabranici Aleksandra Filipovića do poluvremena uspeli da zaustave nalet gostiju i potom u preostale dve četvrtine došli do trijumfa kojim su overili mesto među najboljih osam klubova Len Kupa Evrope.

Za razliku od Radničkog i Zvezde, vaterpolisti Novog Beograda završili su svoj evropski put za ovu sezonu. Izabranici Vladimira Vujasinovića namerili su se na favorizovani Vuljagmeni, koji je posle remija u Beogradu, u revanšu slavio 9:8 i prošao u nastavak takmičenja.

Pročitajte još

Novobeograđani su bili nadomak velikog iznenađenja. U završnih pet minuta ušli su da golom prednosti, ali, nažalost, do kraja susreta nisu uspeli da zatresu mrežu rivala, koji je sa dva gola hrvatskog vaterpoliste Andrije Bašića ostvario plasman u četvrtfinale.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike