Zvezda na korak do četvrtfinala, Radnički sa nadom putuje u Francusku

27.02.2021

22:58 >> 23:06

0

Autor: A.Š.

Dobri rezultati srpskih ekipa

Zvezda na korak do četvrtfinala, Radnički sa nadom putuje u Francusku
Copyright MN Press

Značajan korak napravili su srpski predstavnici ka četvrtfinalu LEN Evrokupa. Najbliži tome su vaterpolisti Crvene zvezde, dobar rezultat pred revanš ima i kragujevački Radnički, dok će Novi Beograd za sedam dana biti na velikim iskušenjima u Grčkoj.

Crveno-beli su kao gosti savladali Lil 12:9 (4:3, 0:0, 3:2, 5:4) uz odlične role udarnog tandem Gavril Subotić/Veljko Tankosić, koji su zbirno postigli sedam golova i bili glavni protagonisti još jednog uspeha izabranika Aleksandra Filipovića.

Ohrabrujući rezultat pred revanš ostvarili su i vaterpolisti Radničkog, koji su u Kragujevcu bili bolji od Strazbura 11:10 (2:2, 3:2, 4:3, 2:3).

Razlog za zadovoljstvo imaju i Kragujevčani, ali sa velikom dozom opreza naredne sedmice zaputiće se u Francusku. Nadigrao je Radnički ekipu Strazbura u Šumadiji, slavio je sa 11:10, ali mu taj gol prednosti nije garancija mirnog revanša. Ipak, kroz kvalifikacione cikluse, Regionalnu vaterpolo ligu, te Kup Evrope, Radnički je dokazao da zna da igra na rezultata.

U veoma uzbudljivom i neizvesnom meču puleni Uroša Stevanovića uspeli su da obezbede minimalnu prednost pred drugi meč s aktuelnim prvakom Francuske na njegovom bazenu, najviše zahvaljujući raspoloženom Aleksi Ukropini, koji ih je predvodio sa četiri gola.

Najveći izazov biće pred Novim Beogradom, koji je na svom plivalištu igrao nerešeno sa favorizovanim grčkim Vuljagmenijem 7:7 (2:3, 1:1, 1:1, 3:2).

Najefikasniji u timu Vlade Vujasinovića bili su Nikola Bursać i Draško Gogov sa po dva postignuta gola, dok su Miloš Ćuk, Nikola Nikolov i Mateja Asanović po jednom tresli mrežu rivala.

Revanš mečevi na programu su za sedam dana.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike