Lavko pred turnir u Đeru: U Mađarskoj se osećam kao kod kuće, verujem da možemo do vize

14.03.2021

21:46 >> 21:56

0

Autor: M. R.

Rukometašice Srbije se večeras okupile u Staroj Pazovi

Lavko pred turnir u Đeru: U Mađarskoj se osećam kao kod kuće, verujem da možemo do vize
Copyright MN Press

Pred rukometašicama Srbije je životna prilika. U narednih sedam dana imaće šansu da ostvare veliki san i plasiraju se na Olimpijske igre. Kvalifikacioni turnir će se odigrati u mađarskom Đeru, a rivali su Rusija, Kazahstan i domaća selekcija. Dva najbolja tima rezervisaće olimpijsku vizu.

Pročitajte još

Istorijski uspeh je to što smo u Japanu uspeli da izborimo kvalifikacije. Sve devojke su pune adrenalina, želje, volje da ispunimo cilj – rekla je na večerašnjem okupljanju Jelena Lavko. – Od 1988. godine nismo bili na Olimpijskim Igrama. Kompletiraćemo se u ponedeljak. Trebalo bi da nastavimo tamo gde smo stale na Svetskom prvenstvu u Japanu… Vratila nam se Cvija (Dragana Cvijić), što je veliki plus. Iskreno se nadam da ćemo proći kvalifikacije. Verujem da to možemo. Videćemo kada odemo tamo. Bićemo fokusirane, daćemo 100 odsto, za svaku loptu ćemo se bacati i biće dobro.

Naše rukometašice dobro poznaju protivnike koji im stoje na putu ka Olimpijskim igrama.

– Čeka nas teška utakmica sa Ruskinjama, ali ne bi trebalo previše značaja da im dajemo. Svaka utakmica će biti teška sama po sebi. I sa Kazahstanom će biti teško. U sve tri utakmice moramo da damo 100 odsto, pa kako bude. Domaćinstvo ne igra veliku ulogu, igra se bez publike i to je veliki minus za Mađarice. Naravno da će se osećati nadmoćnije jer su kod kuće, ali i sama sam igrala mnogo puta u toj hali, tako da se i sama tamo osećam kao kod kuće – zaključila je Lavko.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: rss.org.rs

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike