„Andreina povreda nam je dala snagu, rezultat sve pokazuje“

05.12.2020

22:53 >> 23:07

0

Autor: N. St.

Anđela Janjušević presrećna posle pobede na EP

„Andreina povreda nam je dala snagu, rezultat sve pokazuje“
Copyright Profimedia

Kada je najteže, tu se vidi ko najviše može. Srbija je na Evropsko prvenstvo u Danskoj došla sa velikim problemima zbog korone. Nekoliko rukometašica je dobilo pozitivne testove, zbog toga su tri dana bile „pod ključem“ u hotelu, nisu trenirale, ali su sve to ostavile po strani.

Izašle su na teren i savladale svetske šampionke. Na startu šampionata je pala Holandija (29:25). Utiske sa tog meča prenela je Anđela Janjušević koja je dala četiri gola.

– Bilo je jako teško ući u utakmicu posle svega što se izdešavalo. Sve to nam je dalo motiv da uđemo još jače. Nismo počele dobro, s jedne strane je to razumljivo, jer tri dana nismo trenirale. Naš boljitak se prikazao u drugom delu, kada samo počeli da se vraćamo i da u odbrani poštujemo sve što smo se dogovorili. Risović je bila sjajna na golu. Iz odbrane smo prešli u napad, nisu imali rešenje za naš napad,. Preponosna sam i to je sve što mogu da kažem – rekla je Anđela.

Pročitajte još: Najbolja rukometašica Srbije završila EP: U suzama izneta posle teške povrede (video)

Na sve to se nadovezala i teška povreda Andree Lekić u 28. minutu.

– To je nešto čega smo se svi plašili. Nije normalno sa zdravstvenog aspekta da tri dana ne trenirate i da uđete na prvu utakmicu na prvenstvu. Njena povreda nas je sa jedne strane dotukla, ali nam je sa druge dala snagu da zbog nje, mi kao tim, nastavimo dalje. Rezultat sve pokazuje.

Sledi meč sa Mađarskom, već u nedelju od 16 časova, ekipe koju Anđela dobro poznaje, jer je četiri godine igrala tamo.

– Biće dobra utakmica sa puno trčanja. I Holanđanke igraju tako, pa smo uspeli da ih zaustavimo. Treba da ih stavimo u naš ritam. Imamo snage da igramo i sa njima i posle sa Hrvatskom. Možemo da očekujemo pobedu – puna je samopouzdanja Janjušević.

Win, win, win – Pale su svetske šampionke!

Posted by Rukometni savez Srbije on Субота, 05. децембар 2020.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike