Zvezda posle drame u polufinalu

24.03.2021 | 19:36

Autor: D. B.

Radnički iz Kragujevca odigrao nerešeno protiv Solnoka, ali to nije bilo dovoljno

Copyright MN Press

Tankom linijom koja deli uspeh od neuspeha kretali su se vaterpolisti Crvene zvezde. Posle velike pobede protiv Dinama u Moskvi (11:8), u Beogradu je viđena prava drama. Crveno-beli su gubili sa 5:0, kasnije i 9:7, ali su uspeli da izvuku nerešen rezultat – 9:9 (0:4, 2:1, 4:2, 3:2).

Na kraju bio je to remi koji je odveo Zvezdu u polufinale Kupa Evrope. Na kraju u redovima crveno-belih najefikasniji je bio Valjko Tankosić sa tri gola, dva i to u vrlo bitnim momentima je postigao Gavril Subotić, dok su se po jednom u strelce upisali Kasum, Basara, Vukićević i Radović.

U redovima ruske ekipe Rustamov je tri puta tresao mrežu beogradskog kluba, dok su po dva puta to učinili Šejn, Bugajčuk i Balakirjev.

Nerešeno je odigrao i Radnički iz Kragujevca protiv Solnoka u Mađarskoj – 10:10 (3:4, 4:3, 2:1, 1:2). U ekipi iz Šumadije Nebojša Toholj je postigao tri gola, Strahinja Rašović je dodao dva, dok su po jedan postigli Nemanja Stanojević, Nikitra Krug, Stefan Branković, Luka Pljevančić i Nikola Lukić.

Pročitajte još

U prvom meču bilo je 14:12 za tim koji sa klupe vodi Živko Gocić, pa će Mađari u poufinale. Tamo su se plasirali i OSC iz Budimpešte, kao i Vuljagmeni.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam