Izvinjenje žrtvama: Popularni novinar "Kanal plusa" priznao da je seksualni nasilnik

30.03.2021

16:12 >> 16:13

0

Pjer Menez se povlači iz javnog života Francuske zbog svega što je uradio

Izvinjenje žrtvama: Popularni novinar "Kanal plusa" priznao da je seksualni nasilnik
Copyright Profimedia

Poznati novinar i komentator francuskog “Kanal Plus” Pjer Menez, optužen od nekoliko koleginica i saradnica za seksualno uznemiravanje, objavio je otvoreno pismo javnosti posle kojeg je odlučio da se na neodređeno vreme povuče iz posla i da ne učestvuje u javnom životu.

Talas nezadovoljstva ljudi u Francuskoj nikako da se utiša nakon što je emitovan dokumentarac “Nisam drolja, ja sam novinar”, na kojem je autor i žrtva Menezovog nasliništva Mari Portolano pričala o svom strašnom iskustvu.

Sporni film Portolanove delimično je emitovan i na “Kanalu Plus”, ali su neki delovi cenzurisani. Portolanova je objavila i snimak iz 2016. godine na kojem se vidi da joj je Menez tokom snimanja emisije podigao suknju, dok se druga koleginica Izabela Moro prisetila napastvovanja iz 2011. godine. Posle ove dve novinarke javljale su se i druge Menezove žrtve, zbog čega se osumnjičeni za napastvovanje žena oglasio preko Tvitera:

– Od objavljivanja dokumentarca Mari Portolano, mnoge žrtve su posebno govorile protiv mene. Slušam i poštujem slobodu govora. Nakon razmene sa svakom od ovih žrtava, a nakon što sam pročitao sve vaše poruke na društvenim mrežama, želeo sam da vam kažem da se nedvosmisleno kajem zbog svih ovih prošlih radnji koje nisu bile opravdane ni na koji način. Zbog svih ovih razloga ponavljam svoje iskreno žaljenje i izvinjenje – napisao je Menez.

Pročitajte još

Protiv Meneza su se podigli igrači čuvene igrice FIFA, budući da se njegov glas čuje za francusko govorno područje. Njihovo pismo proizvođaču “EA” izazvalo je brzu reakciju, jer ugovor je prekinut i taj prekid je imao momentalno dejstvo.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike