Ko će ukrstiti rukavice u prvom kolu Regionalne bokserske lige

09.04.2021

13:33 >> 13:54

0

Autor: D. B.

Gledaoci kanala Arena fight imaće priliku da uživaju u mečevima ovog takmičenja

Ko će ukrstiti rukavice u prvom kolu Regionalne bokserske lige
Copyright MN Press

U Sarajevu je održan žreb parova prvog kola Regionalne bokserske lige, koja je pokrenuta februara ove godine.

Liga koja okuplja klubove iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Severne Makedonije, Slovenije i Hrvatske počinje krajem maja, a mečevi će biti prenošeni na kanalima Arena sporta.

Danas smo imali žreb, medijski dobro posećen, i ne sumnjam da će gledanost ovih mečeva biti dosta velika i da će gledaoci kanala Arena Fight uživati. Ovo takmičenje svakako će doprineti razvoju boksa u regionu, ali isto tako će svi bokseri imati kvalitetne mečeve zahvaljujući kojima će biti konkurentni u Evropi i svetu. Verujem da će svi izaći kao pobednici i da će bokseri iz svih šest republika osvajati medalje na evropskim i svetskim prvenstvima, uskoro i na Olimpijskim igrama – objasnio je predsednik Bokserskog saveza Srbije Nenad Borovčanin, uz podsećanje da je ideju o Regionalnoj bokserskoj ligi inicirao predsednik Srbije Aleksandar Vučić i da je upravo kod njega na sastanku potpisana i deklaracija o osnivanju lige.

Žreb je klubove podelio u A i B grupu. U prvoj su Loznica (Srbija), Željezničar (BiH), Vardar (Severna Makedonija) i Crnogorski sokolovi (Crna Gora), a u drugoj Vitezovi (Hrvatska), Crvena zvezda (Srbija), Radnik Bijeljina (BiH) i Maribor (Slovenija).

Pročitajte još

U prvom kolu u grupi A sastaće se Vardar i Loznica, kao i Željezničar i Crnogorski sokolovi. U grupi B snage će odmeriti Crvena zvezda i Maribor, kao i zagrebački Vitezovi i Radnik iz Bijeljine.

Takmičenje će se odvijati po dvokružnom sistemu (mečevi kod kuće i u gostima), a onda sledi plej-of sa četiri najbolja tima.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike