Poznati svi učesnici EP za seniorke: Žreb u četvrtak u Beogradu

18.05.2021 | 19:34

Autor: M. R.

Šampionat je na programu od 18. avgusta do 4. septembra

Copyright MN Press

Poznati su svi učesnici Evropskog prvenstva za odbojkašice. Za kontinentalnu titulu će se od 18. avgusta do 4. septembra boriti: Srbija, Bugarska, Hrvatska, Rumunija, Turska, Italija, Poljska, Holandija, Nemačka, Rusija, Belgija, Azerbejdžan, Belorusija, Švajcarska, Švedska, Ukrajina, Grčka, Španija, Slovačka, Finska, Francuska, Mađarska, Češka i Bosna i Hercegovina.

Žreb će se održati 20. maja u Skupštini Grada Beograda (Stari dvor) od 20.00, uz moguće prisustvo ambasadora EP – Maje Ognjenović i Tijane Bošković u zavisnosti od epidemioloških mera.

Pročitajte još

Beograd, Plovdiv, Zadar i Kluž Napoka biće gradovi domaćini XXXII EP 2021. u konkurenciji odbojkašica. Prvenstvo Evrope u Srbiji, Bugarskoj, Hrvatskoj i Rumuniji odigraće se od 18. avgusta do 4. septembra.

Poznat je i sistem takmičenja, pa će se utakmice igrati u A grupi u Beogradu, u B grupi u Plovdivu, u C grupi u Zadru i u D grupi u Klužu Napoki.

Prvenstvo će početi 18. avgusta utakmicama u B i D grupi, dok će se prvi mečevi u A i C grupi odigrati 19. avgusta. Beograd i Plovdiv će ugostiti ekipe koje se plasiraju u osminu finala i četvrtfinale. Polufinalne utakmice, kao i meč za treće mesto i finale odigraće se u Beogradu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam

Izvor: ossrb.org