Povratak naše reprezentativke u Crvenu zvezdu

20.05.2021

16:48

0

Autor: M. R.

Božica Marković će ponovo obući crveno-beli dres

Povratak naše reprezentativke u Crvenu zvezdu
Copyright MN Press

Posle Bojane Drče, Jelene Lazić i Ane Živojinović, još jedno pojačanje je stiglo u Crvenu zvezdu. Srednji bloker Božica Marković je odlučila da posle jednogodišnje epizode u Aziji, ponovo obuče crveno-beli dres.

Rođena je 1997. godine, visoka je 188 centimetara, a proteklu sezonu je provela u redovima ekipe Top Spid u Kineskom Tajpeju. Pre odlaska u Aziju, tri godine (2017-2020) je bila na “Marakani” , gde je na 85 utakmica osvojila 668 poena. Karijeru je započela u OK Beograd, pre dolaska u Crvenu zvezdu dve sezone je nastupala za ekipu Kleka.

Pročitajte još

Veoma je lep osećaj vratiti se kući, za nas sportiste je neprocenjivo da radimo i igramo u svojoj zemlji, pred svojima, porodicom i prijateljima. Dopala mi se cela priča i drago mi je, jer Zvezda zaslužuje da bude na vrhu, Zvezda je Zvezda i nadam se da ćemo se ove godine vratiti na stare staze – rekla je Božica Marković.

Generalni direktor OK Crvena zvezda Nikola Rosić zadovoljan je angažmanom još jedne reprezentativke.

– Božica je povratnik u Crvenu zvezdu, još jedna reprezentativka, koja je prošle godine sticala iskustvo u inostranstvu – rekao je Nikola Rosić. – Napravili smo dobru ekipu, dobra je energija i spremni smo da se borimo za titulu. Očekujemo najviše ciljeve. Svi igrači koji su došli u Crvenu zvezdu su svesni kako treba da se bore na terenu i doprinose Crvenoj zvezdi. Prepoznali su novu energiju, šampionsku ambiciju, znaju koje mesto pripada Crvenoj zvezdi.

Božica se trenutno sa reprezentacijom priprema za učešće u Ligi nacija. Ona će biti u sastavu ekipe koja u petak kreće put Riminija, gde će igrati utakmice u narednih mesec dana.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike