Džošua vs Fjuri: Dva čoveka i četiri TV kuće kažu - "nema ništa od toga"

13.12.2020

10:48 >> 10:56

0

Autor: D. B.

Da li će se tokom 2021. godine održati meč za apsolutnog šampiona sveta u superteškoj kategoriji

Džošua vs Fjuri: Dva čoveka i četiri TV kuće kažu - "nema ništa od toga"
Copyright Tanjug/Andrew Couldridge/Pool via AP

Da li će 2021. godina konačno doneti i okršaj Entonija Džošue i Tajsona Fjurija? Da li ćemo u sledećih 12 meseci dobiti apsolutnog vladara u superteškoj kategoriji?

Kako sada trenutno izgledaju – trebalo bi. Ali, ima još mnogo tih “ali” koji moraju da budu rešeni, dok borba dva najpoznatija boksera iz Britanije ne bude i zvanično ugovorena.

Navodno, dva borca su još letos postigli dogovor o dve borbe. U prvoj bi trebalo da dele prihode na pola, dok bi u drugoj pobednik prve imao pravo na 60% ostvarene zarade.

Spekuliše se da bi prva borba trebalo da se održi u nekoj od zemalja na Bliskom istoku.

I tu dolazimo do onog “ali”…

Pročitajte još: Kako je Džošua odbranio tron

Da bi mogao da se bori sa Džošuom Fjuri mora da reši situaciju sa Diontejom Vajlderom. Amerikanac i “kralj Cigana” nisu održali treću od tri ugovorene borbe. U timu Britanca tvrde da takva obaveza više ne postoji pošto je istekao ugovor koji je dva borca obavezao na triologiju.

Drugi problem je vezan za obaveze koje ima Džošua. U WBO federeaciji on ima obavezu da održi meč sa Oleksandrom Usikom. Da bi se “izvukao” iz ove borbe Džošua bi morao da se odrekne titule šampiona u ovoj verziji, pošto je Usik objasnio da nema nameru da prepusti bilo kome priliku da se bori za pojas. A ako bi se Džošua odrekao ove titule, borba sa Fjurijem ne bi bila za titulu apsolutnog šampiona sveta.

Poslednji problem predstavljaju TV prava. Fjuri ima ugovore sa “BT sportsom” za Veliku Britaniju i “ESPN” u SAD. Pravo na prenos Džošuinih mečeva u Velikoj Britaniji ima “Skaj sport”, dok je u SAD to “DAZN”. Dakle, da bi se održao meč sve četiri kuće bi morali da dobiju prava prenosa.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike