Šampion je baš moćan: Džošua poslao u carstvo snova Bugarina velikog srca

12.12.2020

23:33 >> 23:39

0

Autor: D. B.

Britanac je pokazao da je verovatno najbolji teškaš današnice

Šampion je baš moćan: Džošua poslao u carstvo snova Bugarina velikog srca
Copyright Tanjug/Andrew Couldridge/Pool via AP

London je čekao i dočekao da ponovo u ringu vidi svog omiljenog sina u svetu profesionalnog boksa Entonija Džošuu.

I momak koji je svojevremeno bio i osvajač zlatne medalje na Olimpijskim igrama ih nije razočarao. Šampion sveta u superteškoj kategoriji u verzijama WBA, IBF, WBO i IBO pobedio je veterana iz Bugarske Kubrata Puleva prvog izazivača u IBF verziji.

Pred nešto više od 1.000 gladalaca u dvorani “SSE areni” Džošua je bio bolji u meču koji je trajao deset od 12 predviđenih rundi. Pobedio je nokautom. A borca kao što je Pulev je teško nokautirati.

Tokom borbe koja je trebalo da se održi još 2017. godine i to pred 70.000 navijača u Kardifu, ali je otkazana zbog povrede Puleva, Bugarin je pokazao da je čovek koji zna kako da primi razoran udarac i da ostane na nogama. Do određenog trenutka.

Inače ovo je tek drugi put u karijeri da je Pulev poražen (prvi kome je to pošlo za rukom bio je čuveni Kličko).

Posle prve runde koja je protekla u potpunom opipavanju snage, stvari su se zahuktale u drugoj. Entoni je napravio odličnu kombinaciju udaraca, ali je Pulev uspeo da se izvuče i čak i da se nasmeje bržem, mlađem i atletski moćnijem rivalu u lice. Na kraju druge runde pale su i stine prozivke.

U trećoj rundi kao furija je Džošua krenuo na Puleva kada mu je prošao prvi snažniji udarac. Žestoko je uzdrmao Bugarina, dva puta ga je poslao na pod. Dva puta se veteran vratio na noge. I nekako je uspeo da preživi. Pulev je instiktivno okrenuo leđa u jednom momentu, što je mogao da bude i potez zbog koga se meč prekida.

Jasno je bilo da je izazivač na “staklenim nogama” tokom četvrte runde. Ali, bilo je jasno i da nema nameru da se preda. Zadao je i nekoliko dobrih udaraca šampionu i prilično je otupio oštricu šampiona.

Odlično je Džošua uspeo da pogodi i u petoj rundi. Ređali su se direkti, sakupljao je bodove i čekao je priliku da zada udarac kojim bi nokautiro žilavog rivala velikog srca.

I taman kada su svi očekivali da će Pulev pasti, Bugarin je pokazao da je bokser ozbiljnog pedigrea. U osnoj rundi je uspeo da preuzme inicijativu, čak je uspeo i da zada nekoliko jako dobrih udaraca.

Deveta runda je donela i povratak na staro i kraj. Aperkatima je Džošua uspeo ponovo da pošalje na pod Bugarina. A onda je usledio i nokaut. Direktom je tako jako pogodio rivala da je veteran pao na pod kao da ga je grom pobodio. Bio je to kraj sjajnog nastupa svetskog šampiona.

U ostalim mečevima Lorens Okoli (Velika Britanija) je pobedio prekidom u drugoj rundi Poljaka Nikodema Ježevskog, Hju fjuri je bio bolji od Marijuša Vača, Martin Bakole je na poene savldao Rusa Sergeja Kuzmina, u okršaju Birtanaca Kirion Konvej je savladao Mekolija Mekgovana, Albanac Florjan Marku i Džejms Stjuart su boksovali nerešeno, dok je tehničkim nokautom Kais Ašfak pobedio Ešlija Lejna.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike