Šumadijski vaterpolo san: Da se pehar Lige šampiona preseli u Kragujevac

12.06.2021

12:45

0

Trener Radničkog Jugoslav Vasović ističe da je prvi cilj njegovog kluba nosvajanje najvrednijeg trofeja

Šumadijski vaterpolo san: Da se pehar Lige šampiona preseli u Kragujevac
Copyright MN Press

Naš krajnji cilj je osvajanje Lige šampiona i tome smo svi u klubu maksimalno posvećeni, izjavio je direktor kragujevačkog vaterpolo kluba Radnički Jugoslav Vasović sumirajući sezonu u kojoj je tim iz srca Šumadije osvojio titulu prvaka Jadranske lige i šampiona Srbije.

O kakvom uspehu se radi najbolje svedoči podatak da se do pre samo pet godina Radnički takmičio u četvrtom rangu, a da su u ovogodišnjoj trofejnoj selekciji čak petorica igrača stasala u mlađim kategorijama kragujevačkog kluba.

Vasović ističe da je trijumf u regionalnoj ligi došao malo preuranjeno, dok je titula najboljeg u Srbiji bila planirana i predstavljala je glavni cilj za ovu sezonu.

– Naš plan nije u potpunosti ispunjen, jer smo želeli i pehar u Kupu Srbije, koji je zasluženo osvojila Crvena zvezda. Međutim, najvažnije je da sve radimo planski i po program koji je odavno zacrtan. U tom našem planu je i titula prvaka Evrope, ali za taj cilj nemamo preciznu vremensku odrednicu – rekao je Vasović.

Opšta je ocena da je kvalitet vaterpola u šampionatu i Kupu Srbije u minuloj sezoni bio na zavidnom nivou, a da je finale u potpunosti opravdalo očekivanja.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike