Očekujemo dvocifren broj medalja u Tokiju: Ministar Vanja Udovičić najavio velike novčane nagrade

06.07.2021

07:43 >> 08:33

0

Velika želja je da budemo bolji nego u Rio de Žaneiru

Očekujemo dvocifren broj medalja u Tokiju: Ministar Vanja Udovičić najavio velike novčane nagrade
Copyright MN Press

Ministar omladine i sporta u Vladi Republike Srbije Vanja Udovičić najavljuje pohod naših sportista na velike rezultate tokom Olimpjskih igara u Tokiju, koje počinju 23. jula.

– Iskreno se nadam da ćemo oboriti rekord koji je postavljen u Riju sa osam osvojenih medalja i da ćemo obradovati naciju. Pratim četiri godine sve naše sportiste, znam i poznate i one manje popularne. Važno je da postoji odlučnost ekipe i moram da naglasim da su naši sportisti zaslužili da obore i taj rekord po broju medalja. Očekujemo da broj medalja bude i dvocifren – rekao je Udovičić gostujući na RTS, pa dodao da od svakog našeg predstavnika očekuje maksimum:

– Imamo sportove koji u Tokio idu sa vrhunskim šampionima i s razlogom imamo čemu da se nadamo. Džudo, rvanje, karate, tekvondo uvek, to je već postalo normalno. I svi ostali sportisti… Možemo da se nadamo visokom dvocifrenom broju medalja koji za javnost može da bude iznenađenje, ali bi za nas to bilo ispunjenje očekivanja.

Pročitajte još:

Ministar je istakao i da je nagradni fond za osvajače olimpijskih medalja povećan i da je trentuno najveći u Evropi:

– Oldučeno je da nagrade budu 50.000 evra za zlato, 45.000 za srebro i 40.000 evra za osvojenu borzu. Želimo da sportiste obradujemo kroz ovaj vid stimulacije.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike