Potvrđeno: Korona u Olimpijskom selu u Japanu

18.07.2021

21:33 >> 19:50

0

Igre će početi 23. jula

Potvrđeno: Korona u Olimpijskom selu u Japanu
Copyright Tanjug/AP Photo/Jae C. Hong/

Dvojica južnoafričkih fudbalera su prvi sportisti u Olimpijskom selu kojima je potvrđeno da su oboleli od kovida-19, neposredno uoči početka Olimpijskih igara u Tokiju, koje počinju 23. jula.

Čelnik južnoafričkog fudbalskog tima je takođe bio pozitivan na test, kao i četvrti član delegacije Južne Afrike, selektor ragbi tima, koji je u pripremama za OI bio u Japanu, preneo je AP.

Organizatori su potvrdili da su dvojica sportista bila pozitivna u Olimpijskom selu u Tokiju, ali nisu otkrili njihov identitet, osim što su rekli da nisu japanske nacionalnosti.

Južnoafrički Olimpijski komitet (OK) je kasnije potvrdio da postoje tri kovid slučaja u fudbalskoj delegaciji i da je reč o dvojici fudbalera i jednom video analitičaru.

 

Sva trojica su sada u tokijskom izolacionom objektu, saopstio je OK Južne Afrike. U pitanju su defanzivac Tabiso Monjane i vezista Kamohelo Mahlatsi.

Ostali članovi fudbalskog tima iz Južne Afrike su bili negativni dva puta na testu, ali oni i dalje pažljivo prate sve instrukcije lokalnih zdravstvenih vlasti, dodao je OK Južne Afrike.

Južna Afrika treba da igra prvu utakmicu na olimpijskom turniru u četvrtak protiv Japana na stadionu “Tokio”.

Kada je reč o selektoru ragbi tima, to je Nil Pauel, koji je bio u subotu pozitivan i u izolaciji je u južnom gradu Kagošimi. On će ostati izolovan 14 dana i propustiće takmičenje.

Pauel je, inače, vakcinisan protiv kovida jednom dozom Džonson i Džonson vakcine 24. maja, rekao je portparol tima za AP.

Pročitajte još:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike