Ne može Srbija bez Ivane u Rim, i neće! Spremna je za Evropsko prvenstvo!

04.06.2024

17:01

0

Autor: G. F.

Naša mlada sprinterka takmičiće se na 100 i 200 metara

Ne može Srbija bez Ivane u Rim, i neće! Spremna je za Evropsko prvenstvo!
Ivana i ekipa iz Partizana - Copyright AK Partizan

Naša najbolja atletičarka Ivana Španović donela je razumnu odluku da ne učestvuje na Evropskom prvenstvu kako bi maksimalno spremna dočekala Olimpijske igre u Parizu.

Ali to ne znači da na EP u Rimu (7 - 12. jun) neće biti Ivane u reprezentaciji Srbije. Biće tamo Ivana Ilić, naša mlada sprinterka koja će se takmičiti na 100 i 200 metara.

Dvostruka aktuelna prvakinja Srbije na poslednjem nastupu, Balkanskim igrama u Turskoj, postavila je novi nacionalni rekord za mlađe seniorke na 100 metara i sa istrčanih 11.43 sekundi pokazala da je u sjajnoj formi.

- Radujem se svom prvom Evropskom prvenstvu i tome što ću predstavljati Srbiju i Partizan, volela bih da ostvarim svoj cilj i prođem u polufinale u obe discipline uz istrčane lične rekorde, jer ukoliko budu lični onda će biti i državni - rekla je Ilićeva na konferenciji za medije koju je Atletski klub Partizan održao u prostorijama Jugoslovenskog sportskog društva.

Podjednako zaslužan za uspešne rezultate i kvalifikovanje na šampionat Evrope je i Ivanin trener, naš čuveni atletičar Emir Bekrić, koji je uspehe iz svoje profesionalne atletske karijere preneo i kao trener na svoje atletičare.

- Ivana je i dalje mlađe seniorka, velika i svetla budućnost je pred njom. Nadamo se uspešnim rezultatima, kao trener imam zadovoljstvo i motivaciju da radim svoj posao i da zajedno sa rukovodstvom Partizana izgradimo jak tim sa uspešnim sportistima - istakao je Bekrić.

Ivana je članica Partizana i zajedničku saradnju započeli su pre godinu i po dana.

- Ivana je došla kod nas u klub i na obostrano zadovoljstvo rezultati nisu izostali. Mi smo sa Ivanom presrećni, nadamo se da je i ona sa nama - naglasio je generalni sekretar kluba Milan Pavlović.

Ivana Ilić svoj prvi nastup ima u kvalifikacijama na 100 metara koje su na programu 8. juna u 10:50 časova.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike