Lekler ušao u istoriju! "Knez" pobedio u Kneževini u "incidentnoj" trci (FOTO)

26.05.2024

17:54

0

Autor: D. N.

Šampion je kroz cilj prošao tek kao šesti

Lekler ušao u istoriju! "Knez" pobedio u Kneževini u "incidentnoj" trci (FOTO)
Copyright Tanjug/AP Photo/Luca Bruno

Pobednik ovogodišnje trke šampionata Formule 1 za Veliku nagradu Monaka je Šarl Lekler. Vozač Ferarija je tako ušao u istoriju "najbržeg cirkusa" pošto je prvi čovek koji je rođen u Kneževini i koji je slavio na jednoj od najprestižnijih trka u svetu Formule 1.

Drugo mesto zauzeo je Meklarenov pilot Oskar Pjastri, a treće drugi vozač "Skuderije" Karlos Sainc junior.

Bodove su osvojili još i Lando Noris iz Meklarena, Džordž Rasel iz Mercedesa, dok je aktuelni šampion Maks Ferstapen (Red Bul) trku završio kao šesti. Među prvih deset su i sedmostruki prvak Luis Hamilton, Juki Cunoda, Aleks Albon i Pjer Gasli.

Prvo mesto u generalnom plasmanu vozača drži Ferstapen sa 169 bodova, dok je Lekler drugi sa 138. Noris je treći sa 113, a Sainc četvrti sa 108. Perez je peti sa 107.

Inače, trku je obeležio i incident u kojem su učestvovali vozači Hasa Kevin Magnusen i Niko Hulkenberg, kao i Perez iz Red Bula. Trka je bila prekinuta u prvom krugu kada je Magnusen udario Pereza, a vozač Red Bula je potom zakačio Hulkenberga. Bolid vozača Red Bula je zatim udario u zaštitnu ogradu. Bolid Red Bula je tom prilikom potpuno uništen, a Perez je završio bez povreda.

Trka je bila prekinuta nešto više od 40 minuta, pošto su redari uklonili ostatke bolida i očistili stazu. Organizatori VN Monaka su odlučili da trka bude nastavljena iz mesta i naveli da dodatno neće istraživati incident.

Magnusen, Hulkenberg i Peres su morali da odustanu od trke.

Naredna trka je na programu 9. maja u Kanadi.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike