Novi Sad je domaćin Evropskog prvenstva! Promoviše ga legendarni Rus (FOTO)

09.05.2024

20:41

0

Autor: 24sedam

Šampionat se od 9. do 12. maja održava u Novom Sadu

Novi Sad je domaćin Evropskog prvenstva! Promoviše ga legendarni Rus (FOTO)
Copyright Tanjug/KABINET GRADONAČELNIKA NOVOG SADA/VLADIMIR ZUBAC

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić je zajedno s članom Gradskog veća za sport i omladinu Ognjenom Cvjetićaninom ugostio Fjodora Jemeljanenka, višestrukog šampiona u kombat sambou i ambasadora Svetske sambo federacije (FIAS), koji je specijalni gost Evropskog prvenstva u sambou.

- Radujem se prvenstvu i velika mi je čast što sam u Novom Sadu jer SE ovde se osećam kao kod kuće. Hvala puno na velikoj podršci koju je pružio Grad i nadam se odličnoj saradnji i u budućnosti - rekao je Jemeljanenko.

Evropsko prvenstvo u sambou se od 9. do 12. maja održava u Novom Sadu.

Gradonačelnik je zahvalio delegaciji na čelu sa šampionom na poseti i istakao da je to veoma značajno za Grad Novi Sad i Srbiju.

- Nadamo se da ćemo biti dobri domaćini Evropskog prvenstva. Srbija je zemlja sporta i takođe proslavljenih sportista, tako da sam siguran da će publika biti brojna i želim vam puno sreće u takmičenju - rekao je gradonačelnik.

Tokom posete Srbiji i Novom Sadu Jemeljanjenko je održao predavanja studentima novosadskog Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje, kao i pokazni trening učesnicima Evropskog prvenstva i predstavnicima različitih vrsta borilačkih veština.

- Vaša misija je da izgradite ne samo velike sportiste, već dobre ljude i ličnosti. Moramo da sportiste učimo moralnim normama, da budu duhovno jaki. Danas mnogi ljudi, čak i u sportu, vređaju druge. Ponekad govore i reči koje ne smeju da se izgovaraju, uvredljive čak i za porodicu. Na nama je da ih usmerimo da budu ne samo takmičari koji će pobeđivati, već i ličnosti za primer - rekao je Jemeljanjenko je studirao u Belgorodu, a sad je na doktorskim studijama.

U delegaciji višestrukog prvaka bili su dekan Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Novom Sadu Patrik Drid, predsednik FIAS Sergej Jasijev, sekretar Sambo Federacije Aleksandar Koršik i predsednica Sambo saveza Srbije Tatjana Trivić.

Tanjug/KABINET GRADONAČELNIKA NOVOG SADA/VLADIMIR ZUBAC
 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike