Mica bije za medalju: Mandićeva u polufinalu u Tokiju, oborena je Poljakinja

27.07.2021

06:42 >> 08:37

0

Posle trijumfa u Londonu 2012, naša šampionka ponovo u konkurenciji četiri najbolje na svetu u kategoriji +67 kg

Mica bije za medalju: Mandićeva u polufinalu u Tokiju, oborena je Poljakinja
Copyright Milica Mandić/MN Press

Naša najbolja tekvondistkinja i olimpijska šampionka iz Londona Milica Mandić plasirala se u finale turnira u Tokiju, pošto je u borbi za plasman u polufinale savladala takmičarku iz Poljske Aleksandru Kovalčuk rezultatom 11:4. Mandićeva će se u borbi za finale sastati sa Francuskinjom Atleom Loren.

Mandićeva je loše započela meč. Prvo je Poljakinja udarcem u telo povela sa 2:0, da bi posle jednog lošeg pokušaja naša takmičarka završila na podu, što joj je automatski donelo kazneni poen. Tek u samoj završnici runde jedan njen udarac registrovali su kompjuteri, pa se na pauzu otišlo sa minimalnom prednošću rivalke od 3:2.

U drugoj rundi nije bilo iznenađenja za protivnice, koje su odlično znale šta smera ona druga, ali je zato jedan udarac u glavu doneo tri poena, i tu je počeo pobednički preokret naše devojke. Kada je posle još jednog kaznenog poena došao još jedan mavaši u kacigu Poljakinje, više nije bilo dileme da će Mica dobiti još jednu priliku u karijeri da se bori za olimpijsku medalju.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike