Mandićeva za istoriju: Srbija na pragu prvog zlata u Tokiju, Mica se bori u finalu

27.07.2021

07:53 >> 08:36

0

Srpski olimpijski tim ima u rukama rezervisano srebro, ali naša šampionka iz Londona želi još jedno zlato u svojoj karijeri

Mandićeva za istoriju: Srbija na pragu prvog zlata u Tokiju, Mica se bori u finalu
Copyright Milica Mandić/Tanjug/AP Photo/Themba Hadebe)

Olimpijska šampionka iz Londona Milica Mandić boriće se ponovo za zlato na smotri najboljih sportista sveta. Ona je u polufinalu turnira u Tokiju savladala sa 7:5 francusku takmičarku Alteu Loran rezultatom 7:5.

Meč je počeo očekivano sa velikim oprezom obe takmičarke. Blaga incijativa je bila na strani Milice, ali je sredinom runde jedan pokušaj Loran do glave nape takmičarke umalo nije prošao, pa je to očigledno delovalo otrežnjujuće ta deset godina stariju tekvondoistkinju.

Druga runda je počela idealno. Udarcem za 3:0, pa još jednim koji je proleteo zamalo ispred lica, ali je onda posle toga ritam počela da diktira protivnica. U samoj završnici vratila je istom merom, pa se pred odlučujuć2 120 sekunde ušlo sa egalom 3:3.

U ključnoj rundi presudio je i kvalitet i iskustvo Mandićeve. Prvo je jedan udarac u telo dao jedan poen aprednosti, a odmah zatim iznenadila je protivnicu sa pokušajem za tri poena.

Do kraja borbe vešto je čuvala stečćenih 7:3, pa joj ni dva kaznena poena nisu mogla da spreče zasluženo slavlje. U finalu je olčekuje duel sa Korejkom Li , a borba se očekuje oko 14.30 po našem vremenu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike