Novi Beograd je apsolutni šampion, Filipović se oprašta titulom! (FOTO)

14.04.2024

07:29

0

Autor: A. S.

Ispraćaj u penziju kakav dolikuje legendi

Novi Beograd je apsolutni šampion, Filipović se oprašta titulom! (FOTO)
Vaterpolista Novog Beograda Filip Filipović - Copyright MN Press

Pre samo nekoliko dana Filip Filipović je najavio kraj igračke karijere po okončanju sezone, a ima li bolji način od oproštaja sa titulom?

Pa verovatno da nema i to su dobro znali njegovi saigrači, koji su levorukom bombarderu spremili ispraćaj u penziju za pamćenje! Vaterpolisti Novog Beograda stigli su do još jednog trofeja u sezoni, pokorili su regionalnu, Jadransku ligu, pobedom nad Jadranom iz Splita i to prilično ubedljivo - 15:7.

Moćni Jadran je kapitulirao na svom Poljudu iako u sastavu ima čak devet reprezentativaca Hrvatske. Na drugoj stranni bez premca je bio Alvaro Granados, koji je postigao čak sedam golova i ekipi Živka Gocića doneo radost, i još jedan trofej na bazen 11. april.

 

 

Bio je ovo duel u kome se sve pitao gost, još od prvog minuta, a nakon osam je već stekao prednost od 6:2. Rano vođstvo donelo je mirnoću u igri, pa je u nastavku Novi Beograd kontrolisao dešavanja u bazenu bez trzavica.

Tako je i trofej završio u rukama Filipa Filipovića, koji se nakon oproštaja od reprezentacije Srbije sa zlatnom medaljom sa Olimpijskih igara, sada oprašta i titulom regionalnog šampiona.

Novi Beograd: Dobožanov, Martinović, Skumpakis, Granados 6, Ćuk 1, Pijetlović, Drašović, Jakšić, Perković 1, Filipović 2, Lukić, Vučinić 1, De Mikelis, Radulović 1.

Jadran: Anić, Čagalj, Marinić-Kragić 2, Biljaka 1, Butić 2, Pejković, Berehulak, Harkov 1, Radović, Vrlić, Fatović, Dužević, Marcelić, Radan.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike