Ko je bio O Džej Simpson - veliki sportista, prava NFL zvezda, glumac, ali i osuđeni ubica, deo "suđenja veka"!

11.04.2024

17:46

0

Autor: G. F.

Optužen je da je suprugu i njenog prijatelja lišio života, kasnije i za otmicu u Las Vegasu na 33 godine zatvora

Ko je bio O Džej Simpson - veliki sportista, prava NFL zvezda, glumac, ali i osuđeni ubica, deo "suđenja veka"!
O Džej Simpson - Copyright Profimedia

Vest o smrti O Džej Simpsona kao munja je obišla svet.

Stariji dobro znaju o kome je reč, a za one mlađe podsetnik na biografiju o kojoj se mogu snimati filmovi i filmovi. Prilično smo sigurni da će se to i dogoditi.

O Džej je bio jedan od najboljih raning bekova svih vremena u NFL-u, ali je svoju blistavu karijeru potpuno ukaljao u danima koji su usledili.

Ali se najpre oprobao i u filmskom svetu, što kao glumac, što kao producent, ali je u tom svetu video stvari koje mu se nisu svidele, pa je brzo odustao.

 

 

Ipak, u centar pažnje kompletne svetske javnosti nije dospeo po dobru. 1994. godine uhapšen je, osumnjičen, a kasnije i osuđen za dvostruko ubistvo svoje bivše supruge Nikol i njenog prijatelja Rona Goldmana. Navodno su njegova deca Džastin i Sidni spavali kada je ušao u kuću i oboje ih izbo nasmrt.

Iako je kasnije oslobođen optužbi, ostalo je uverenje da je izvršio pomenuto dvostruko iskustvo. Mnogi su skloni da kažu da ga je na slobodu izvuklo isključivo umeće advokata Roba Kardašijana, glave čuvene i popularne porodice. Poznato je i da je O Džej bio kum na venčanu Rona i njegova supruge Kris Hauton, koja je kasnije zamerila mužu što brani ubicu njene prijateljice.

 

 

O Džej Simpson je sve vreme tvrdio da je nevin, ceo slučaj je upamćen kao "suđenje veka", a porodice žrtava uverene su u njegovu krivicu. Poseban je presedan što se zvanično ceo slučaj smatra nerešenim, iako je bivši sportista 1997. godine kažnjen sa 33,5 miliona dolara na građanskoj parnici. Deo imovine su mu zaplenili i prodali na licitaciji na ime naplate duga, ali to nije "pokrilo" ceo iznos koji nikada nije isplaćen žrtvama.

Tada se Simpson izvukao iz zatvora, ali ga je ipak sačekala desetogodišnja robija. On je u Las Vegasu 2007. godine bio deo grupe koja je izvršila oružanu pljačku i kidnapovanje. Osuđen je prvobitno na 33 godine zatvora, ali je pušten na uslovnu slobodu 2017.

 

 

Pre dva meseca je saopštio da boluje od raka prostate i da je bolest u poodmakloj fazi. Danas je saopšteno da je preminuo, a mnogi su postavili pitanje kako li se sada osećaju porodice njegovih žrtava.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike