Partizan osvojio kup posle 11 godina! U neviđenom trileru pobedio Vojvodinu, navijači pravili haos

13.04.2024

21:53

0

Autor: P.K.

Utakmica je zbog prekida trajala skoro tri sata, viđena su dva produžetka

Partizan osvojio kup posle 11 godina! U neviđenom trileru pobedio Vojvodinu, navijači pravili haos
Rukometaši Partizana - Copyright MN Press

U spektakularnom finalu Kupa Srbije, održanom u novosadskoj dvorani "Slana bara", vodila se nezapamćeno dramatična borba između Vojvodine i Partizana.

Nakon neizvesnih 120 minuta igre, koja je uključivala i polučasovni prekid zbog incidenata na tribinama, Partizan je trijumfovao u penal seriji rezultatom 5:4, osvojivši tako prestižni trofej posle punih 11 godina!

Posle 60 minuta bilo je 19:19, a posle dva produžetka 24:24.

Duel je počeo dominacijom Vojvodine, koja je prvo poluvreme završila sa prednošću od pet golova, 13:8. U nastavku, međutim, Partizan je znatno popravio igru, posebno u odbrani, što mu je omogućilo da se približi na samo dva gola zaostatka.

Dinamika meča je bila izuzetno promenljiva, sa čestim preokretima i izjednačenjima, što je kulminiralo u dramatičnim produžecima. Pred sam kraj regulacionog dela, Partizan je izjednačio rezultat na 19:19, a u produžecima su oba tima imala svoje šanse.

Posle niza uzbuđenja i nekoliko povreda ključnih igrača, meč je ušao u dramatičnu završnicu. Na samo osam sekundi pre kraja drugog produžetka, Partizan je izjednačio na 24:24, nakon čega je Vojvodina imala priliku da povede iz sedmerca, ali je Nemanja Marjanović, kasnije proglašen za MVP-a finala, odbranio šut i odveo meč u penale.

U penal seriji, Vojvodina je prva promašila, dok su crno-beli bili nepogrešivi, čime su osigurali svoj prvi trofej Kupa Srbije od 2013. godine. Ovo finale će ostati upamćeno kao jedno od najdramatičnijih u istoriji srpskog rukometa.

Treba reći da je meč obeležio i incident. Sve je počelo kada su pri rezultatu 18:17 za Vojvodinu navijači dva kluba počeli da se gađaju bakljama. Policija je brzo intervenisala, ali se situacija nije odmah smirila, pa su organi reda potisnuli navijače Vojvodine ka izlazu iz dvorane.

U tim trenucima sudija je odlučio da igrače dva tima pošalje u svlačionicu, a umesto igrača policijske snage su se pojavile i na terenu. Nekih pola sata od kada je meč prekinut, kapiteni dva kluba su se obratili svojim navijačima i zamolili ih da se uzdrže od novih incidenata u preostalih šest i po minuta utakmice, jer će u suprotnom kompletne tribine biti ispražnjene.

Oni su ih poslušali, a meč se nastavio.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike