Svečano otvorena rekordna Kadetska liga Beograda u šahu!

13.04.2024

00:44

0

Autor: A. Š.

Posle festivala mladih šahista u februaru i gradskih školskih prvenstava u martu, ovo je već treće u nizu zvanično takmičenje iz kalendara ŠS Beograda u ovoj godini

Svečano otvorena rekordna Kadetska liga Beograda u šahu!
Copyright ŠS Beograda

U svečanoj sali Matematičke gimnazije u petak su počela takmičenja u Kadetskoj ligi Beograda za 2024. godinu.

Posle festivala mladih šahista u februaru i gradskih školskih prvenstava u martu, ovo je već treće u nizu zvanično takmičenje za mlade šahiste iz kalendara Šahovskog saveza Beograda u ovoj godini.

Ove godine u Kadetskoj ligi Beograda učestvuje rekordne 33 ekipe iz 12 šahovskih klubova, u otvorenoj i ženskoj konkurenciji kod pionira, mlađih i starijih kadeta.

ŠS Beograda
 

Takmičarima su se na svečanom otvaranju obratili generalna direktorka Izdavačke kuće „Klet“ Gordana Orlić Knežević, i predsednik Šahovskog saveza Beograda Andrija Jorgić, koji je takmičenje proglasio otvorenim i istakao da ga svaki dolazak na šahovska takmičenja učini bogatijim, kao i da ŠSB poseban akcenat stavlja na šah u školama i među mladima.

ŠS Beograda
 

Kadetska liga Beograda održava se od 12. do 14 aprila, tri prvoplasirana kluba u svakoj kategoriji dobiće pehare, a medalje će dobiti njihovi članovi, koji su odigrali barem jednu partiju. Posebnim sistemom bodovanja, primenjenim 2023.godine, biće proglašen apsolutno najuspešniji klub, koji će dobiti pehar.

ŠS Beograda
 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike