Amerikanka je izazvala buru u Tokiju: Novak pričao o pritisku i imao savet za gimnastičarku

28.07.2021

15:32

0

Srpski teniser je obezbedio plasman u četvrtfinale

Amerikanka je izazvala buru u Tokiju: Novak pričao o pritisku i imao savet za gimnastičarku
Copyright Novak Đoković, MN Press

Novak Đoković je pobedom nad Alehandrom Davidovičem Fokinom obezbedio plasman na Olimpijske igre u Tokiju i sada ga očekuje borba za polufinale sa Keijem Nišikorijem.

Posle pobede nad Špancem, odgovorio je na pitanje vezano za psihičku snagu koje je ovih dana posebno aktuelno. Povod je bilo povlačenje američke gimnastičarke Simon Bajls. Prvo je napustila tim, a zatim objavila da se neće takmičiti ni u individualnoj konkurenciji. Višestruka olimpijska šampionka sve je objasnila psihološkim pritiskom.

– Pritisak je privilegija. Bez pritiska ne bi bilo profesionalnog sporta. Ako želiš da budeš najbolji, bolje ti je da počneš da učiš kako da se nosiš sa pritiskom. I kako da izdržiš teške momente. Uspeo sam da razvijem mehanizam uz pomoć kog se borim protiv sve te buke i na terenu i van terena.

pročitajte još:

Borim se protiv toga tako da mi to ne remeti koncentraciju. Imam osećaj da posedujem dovoljno iskustva, da znam sebe i znam kako treba da izađem na teren i da igram svoj najbolji tenis – kazao je najbolji srpski i svetski teniser i dodao da ne postoji priručnik sa temom “Borba sa pritiskom”.

– Niko se ne rađa sa takvim sposobnostima. Sve to dođe s vremenom – objasnio je Đoković koji je na prethodnim Igrama u Rio de Žaneiru izgubio u prvom kolu od Huana Martina del Potra.

– Taj poraz je bio veoma težak za mene. Došao sam tamo kao veliki favorit, dobio četiri od poslednjih pet Grend slemova, bio prvi na svetu, tako da znam taj osećaj. Slično se i sada osećam, ali posedujem mnogo više iskustva kao igrač. Znam šta treba da uradim u glavi.

Kako da se ponašam i na terenu i van njega kako bih bio najbolja moguća verzija sebe – zaključio je Đoković koji je bio uspešan i u mešovitom dublu, sa Ninom Stojanović.

pročitajte još:

 

 

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike