Srbija ide na dve pobede, Bregar zadovoljan: Vidi se napredak, znamo šta su naši ciljevi!

02.04.2024

13:10

0

Selektor rukometašica naglasio odličan rad na pripremama pred važne susrete u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo

Srbija ide na dve pobede, Bregar zadovoljan: Vidi se napredak, znamo šta su naši ciljevi!
Uroš Bregar - Copyright MN Press

Ženska rukometna reprezentacija Srbije priprema se u Pirotu za poslednji ciklus kvalifikacija za Evropsko prvenstvo i utakmice sa Bugarskom i Turskom.

Duel sa Bugarkama igra se u sredu od 16 časova u Šumenu, potom sledi duel sa Turkinjama u nedelju od 18 sati u Zrenjaninu, a selektor Uroš Bregar ističe zadovoljstvo radom na pripremama za ove utakmice.

- Dobro smo trenirali, danas su sve igračice bile na raspolaganju, stigle su nam i devojke koje igraju u inostranstvu. Vidi se napredak, dobar rad u klubovima i individualno. Odradili smo dobru pripremu i idemo u Bugarsku sa ciljem da ostvarimo pobedu - istakao je Bregar za sajt RSS.

 

 

Na startu kvalifikacija, Srbija je u Zrenjaninu savladala Bugarke sa 40:16, ali kapiten Jovana Risović smatra da će meč u Šumenu biti veći izazov, uprkos tome što se imperativ pobede ne dovodi u pitanje.

- Meč u Bugarskoj sigurno neće biti lagan kao u Zrenjaninu. Odlučujuća stvar će biti svakako naš pristup, moramo dobro da otvorimo meč da bismo kontrolisale igru sve vreme. Od starta moramo da igramo čvrsto u odbrani da bismo stvorile dobre uslove za golove iz tranzicija i kontri. Nadam se da će nam taj meč doneti samopouzdanje i biti dobra uvertira za Tursku - rekla je Risovićeva.

Srbija je trenutno na trećoj poziciji u grupi 6 sa tri boda, dva manje od Turske. Crna Gora ima maksimalnih osam i već je obezbedila plasman, dok je Bugarska bez bodova. Plasman na finalni turnir obezbediće po dve najbolje plasirane selekcije iz svake od osam grupa, plus četiri najbolje trećeplasirane selekcije.

Evropski šampionat održava se u Austriji, Mađarskoj i Švajcarskoj od 28. novembra do 15. decembra.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike