Srbija čeka Crnu Goru, pobeda vodi na Evropsko prvenstvo, a selektor poručuje: Daćemo sve da slavimo pred našim navijačima!

29.02.2024

06:46

0

Autor: G. F.

Rukometašice posle prva dva kola kvalifikacija imaju pobedu i remi

Srbija čeka Crnu Goru, pobeda vodi na Evropsko prvenstvo, a selektor poručuje: Daćemo sve da slavimo pred našim navijačima!
Uroš Bregar - Copyright Profimedia

Ženska rukometna reprezentacija Srbije nastavlja kvalifikacije za Evropsko prvenstvo. Posle pobede i remija u prva dva kola, od 18.00 u Zrenjaninu dočekuju neporaženu Crnu Goru.

Naše rukometašice su kvalifikacije počele ubedljivom pobedom nad Bugarskom (40:16), da bi u drugom kolu remizirale u Turskoj (29:29).

Selektor Uroš Bregar očekuje da ekipa pruži sve što može kako bi stigla do pobede u duelu sa odličnim Crnogorkama.

- Imali smo uoči utakmice četiri treninga u Zrenjaninu. U tim su se vratile kapiten Jovana Risović i Marija Petrović, koje nisu igrale na Svetskom prvenstvu. Pred nama je dobro organizovan i jak protivnik kog dobro poznajemo - rekao je Bregar na konferenciji za medije i dodao:

- Napravili su dobar rezultat na poslednjem svetskom i evropskom prvenstvu i sigurno da će nam puno značiti podrška publike, koju ovim putem pozivam da nas bodri. Obećavam da ćemo se boriti i dati sve od sebe, kako bi se na kraju zajedno radovali.

Na golu će ponovo biti iskusna Jovana Risović koja je istakla da se nada velikoj pomoći sa tribina.

- Nadam se da će nas publika voditi do tog nekog pozitivnog rezultata, koji nam je preko potreban pred poslednje dve utakmice u aprilu. Crna Gora je kvalitetna ekipa, u ovom sastavu je već duže vreme, igraju čvrstu odbranu. Nadam se da ćemo moći da im pariramo na najbolji mogući način i da na kraju slavimo.

Plasman na Evropsko prvenstvo obezbediće dve prvoplasirane ekipe iz grupe, kao i četiri najbolje trećeplasirane. To praktično znači da bi pobedom u današnjem duelu naše rukometašice jednom nogom već bile deo najveće smotre evropskog rukometa, koja će od 28. novembra do 15. decembra biti održana i Austriji, Mađarskoj i Švajcarskoj.

Bonus video:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike