Evropsko srebro za Aleksandru Havran i Aleksu Rakonjca! Strelci nastavljaju seriju sjajnih rezultata!

28.02.2024

00:44

0

Autor: G. F.

Dan ranije ženska reprezentacija postala je prvak Evrope

Evropsko srebro za Aleksandru Havran i Aleksu Rakonjca! Strelci nastavljaju seriju sjajnih rezultata!
Aleksandra i Aleksa - Copyright www.serbianshooting.rs

Mladi srpski strelci su nastavili niz odličja na Evropskom prvenstvu vazdušnim oružjem u Đeru. Aleksandra Havran i Aleksa Rakonjac su osvojili srebro u takmičenju juniorskih miks parova puškom drugog, takmičenjima ispunjenog, dana prvenstva.

To je drugo odličje za Srbiju na ovogodišnjem EP, posle titule ekipnog prvaka Evrope koju je juče osvojila ženska juniorska ekipa puškom. Inače, evropsko srebro je treća medalja na velikim takmičenjima u miks parovima za sadašnju generaciju srpskih juniora i juniorki. Na Evropskom prvenstvu u Hamaru naš juniorski miks puškom je bio treći, a 2023. na Svetskom prvenstvu u Kairu je stigao do srebra. Na oba takmičenja su tim činili Havranova i Marko Ivanović.

- Miks Havran/Rakonjac je u kvalifikacijama postigao vrhunski rezultat, koji bi ih odveo u meč za zlato i na Svetskom prvenstvu. Odlično su gađali iako je iza njih težak dan. Aleksandra je osvojila ekipno zlato, ali je samo dva deseta dela kruga bila daleko od medalje. Isto toliko je delilo Aleksu Rakonjca od finala. Propuštene šanse ih nisu demoralisale, već naprotiv, bile stimulans za miks takmičenje. U meču za zlato su dobro počeli, ali posle nikako nisu uspevali da pogađaju „jake centre“, mada nisu grešili – prokomentarisao je selektor za pušku Dragan Donević.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike