Vaterpolisti Srbije su 6. na svetu! Delfini greškama počastili Grke!

17.02.2024

15:13

0

Autor: G. F.

Još jedno veliko takmičenje završili smo daleko od mesta kojem smo se nadali

Vaterpolisti Srbije su 6. na svetu! Delfini greškama počastili Grke!
Sava Ranđelovć - Copyright waterpoloserbia.org/Slobodan Sandić

Vaterpolisti Srbije porazom su završili Svetsko prvenstvo u Dohi.

Delfini su 6. na planeti, počastili su svojim greškama Grke, pa još jedno takmičenje završavaju daleko od mesta na kojem smo navikli da ih vidimo. Konačnih 15:11 (5:2, 3:3, 2:4, 5:2) najbolje govori o dešavanjima u Dohi.

Loš start naših vaterpolista, kako u napadu, tako i u odbrani umeli su da iskoriste Grci. Stekli su prednost od tri gola, kontrolisali meč, uspeli čak i da povećaju svoj plus i sve do sredine treće četvrtine delovalo je da nema nade za naš tim.

A onda su odjednom Delfini "oživeli", stigli na minus jedan i najavili dramu u poslednjoj četvrtini. Ali, drame nije bilo. Kada je trebalo dodatno pritisnuti grogiranog rivala, naši igrači su napravili seriju grešeka, poklanjali lopte rivalu i na kraju mu zapravo poklonili i pobedu.

Želja i nada pred početak Svetskog prvenstva ne poklapaju se sa onim što se dešavalo u Dohi. Za Delfine šesto mesto ne sme da se smatra dobrim plasmanom, iako je onaj glavni cilj ostvaren. Igraće vaterpolisti Srbije na Olimpijskim igrama u Parizu ovog leta.

Ono što je sigurno da će pod hitno morati da vrate mir u svoje glave i ponovo postanu tim kog će se rivali plašiti. Vremena je malo, ali ga ima!

BLOG UŽIVO:

Kraj utakmice, poraz Srbije - Pogodio je Ivetsis, pogodio i Strahinja Rašović prvi put danas. Još jednom je pogodio Ivetsis, a poslednji pokušaj Delfina odbranio je golman Grčke za konačnih 15:11.

30. minut - Fasul u napadu naših vaterpolist, Ivetsis pogađa, izgleda da je pitanje pobedniak rešeno. Teško je verovati da se nešto može uraditi u finišu susreta. Drašović pogađa treći put danas, ali su one greške u prethdonim napadima skupo plaćene.  Stisli su odbranu Delfini, uzeli još jednu loptu i zaradili igrača više. Nema gola od Nikole Jakšića sa centra. Isključen je Drašović, Grci ne greše. Kakaris pogađa za 13:10.

27. minut - Prvi napad za Delfine, ali Strahinja Rašović gubi loptu. Nema gola za Grke! Pokušao je Mandić lob, ali nije pogodio. Odbranili su se naši vaterpolisti, a Ubović nam donosi još jednog igrača više. I onda greška u dodavanju, sada se žestoko iznervirao i selektor Stevanović. Pliva konru Vlahopulos i pogađa. Umesto da izjednačimo, ponovo smo na minus dva - 11:9.

Kraje treće četvrtine - Vučinić koristi kontru i postiže sedmi gol za Srbiju. Prečku pogađaju Grci, Drašović precizan iz daljine. Prilaze Delfini na minus dva u finišu ovog dela igre. Vučinić je isključen, Grci traže tajm-aut, strpljivo grade napad, ali brani Filipović. Uz zvuk sirene Mandić nas potpuno vraća u život, samo jedan gol je zaostatak Srbije - 10:9.

22. minut - Nisu Delfini iskoristili još jedan napad, kaznu je iskoristio Kilasa preciznim šutem sa skoro 8 metara. Ranđelović je izborio igrača više, ali lopta ne završava u mreži. Samo jedan gol iz šest igrača više je očajan učinak. Nikolaidis pravi faul u napadu - 10:6.

19. minut - Treći deo igre počinje još jednom odbranom našeg čuvara mreže, posle kornera Papanastastiju pogađa od prečku. Izborio je Ubović igrača više, ali gola nema. Odbranili smo se, a Drašović pogodio sa distance. Nema gola za Grčku i dalje je minus tri - 9:6.

Kraj druge četvrtine - Brani Zerdevas šut Ranđelovića, brani i Filipović pokušaj Grka. Bomba Mandića u njegovom stilu! Isključen je Vučinić, ali Filipović upisuje osmu odbranu.  Igrač više i za naš tim, selektor Uroš Stevanović traži tajm-aut pred poslednji napad u četvrtini. Dva šuta je odbranio Grk, na poluvremenu je 8:5 za Grčku.

14. minut - Bomba Kalogeropulosa u posednjoj sekundi napada i efektan gol. Nema gola Srbije, izblokiran je šut Mandića. Filipović beleži novu odbranu, a onda i Lukić dobro blokira. Brani i golman Grčke pokušaj Lukića. Skinuo je srpski čuvar mreže još jednom - gube Delfini sa 8:4.

11. minut - Ponovo prvi napad za Grčku i novi gol, Kilas je strelac. Ubović prekida minute bez gola, iskoristili smo igrača više. Posle prvog iksljučenja za Grke, prvo iz Srbe. Kalogeropulos kruniše brojčanu prednost šutem sa distance. Ubović nad drži u igri, odličan gol našeg centra! Evo nove odbrane Filipovića, Strahinja Rašović pliva kontru, faulira ga Genidunjas za isključenje. Nema gola, Lazić ne pogađa sa centra - 7:4 vode Grci.

Kraj prve četvrtine - Stao je napad Srbije u završnici prvog dela igre, teško su pronalazili način da ugroze rivala. Kakaris je pogodio još jednom sa pozicije centra i na prvu pauzu se otišlo sa 5:2 za Grke.

6. minut - Nikolaidsi je izborio peterac, a Vlahopulos pogodio sa penala. Sjajna akcija, ubacio se Ranđelović pred gol Grka i pogodio posle asistencije Drašovića. Dobro odrađen defanziva Srbije, ali Drašović gubi loptu. Genidunjas pliva kontru i postiže gol. Uzimaju Grci loptu Nikoli Jakšiću, Filipović upisuje još jednu odbranu, ali se lopta odbija Kakrisu koji je precizan - 4:2 za Grčku.

3. minut - Prvi napad imali su Grci, Vlahopulos je šutirao, a Filipović odbranio. Posle faula nad Ubovićem, srpski centar nalazi Petra Jakšića koji ubacije loptu u mrežu rivala. Argiropulos donosi izjednačenje, imao je Filipović loptu na ruci, ali nije uspeo da je zaustavi. Pogađaju Delfini prečku u svom drugom napadu, a ponovo je siguran naš čuvar mreže. Nisu naši vaterpolisti realizovali još jedan napad - 1:1.

Utakmica je počela!

13.55 - Predstavljeni su igrači obe reprezentacije i intonirane himne Srbije i Grčke. Nemanja Vico i Luka Gladović nisu u timu, igraju Dorđe Lazić i Dušan Mandić koji je odradio kaznu od jedne utakmice zabrane igranja.

12.30 - U ovom sastavu smo doživeli nekoliko poraza od njih i ovo je lepa prilika da im se revanširamo. Ostaje žal za porazom od Hrvatske, bio je to loš dan i to smo pokazali dan kasnije pobedom protiv Mađara. Spremićemo se da u poslednjoj utakmici ostvarimo povoljan rezultat. Znamo kvalitete Grka, znamo odakle nam preti najveća opasnost ali ponavljam veliki je motiv da takmičenje završimo na najbolji mogući način – rekao je jedan od naših najistaknutijih igrača Sava Ranđelović.

12.20 - U poslednja tri meča Grčka je bila bolja. U polufinalu SP u Fukuoki bilo je 13:7, u Svetskoj ligi u Podgorici Delfini su poraženi na peterce, a na januarskom EP u Zagrebu bilo je 12:10 za "Helene".

12.10 - Bronzanu medalju osvojili su vaterpolisti Španije, koji su ubedljivo savldalai Francuze sa 14:10.

12.00 - Sedmo mesto na svetu zauzela je reprezentacija Mađarske, koja je posle boljeg izvođenja peteraca savladala Crnu Goru sa 18:16. U regularnom delu bilo je 14:14.

Bonus video:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike