Završna faza pred Evropsko prvenstvo: Rvačka reprezentacija Srbije u Zrenjaninu

08.02.2024

17:23

0

Prvi čovek srpskog rvanja naglašava da su jasno i precizno postavljeni prioriteti u ovoj takmičarskoj godini

Završna faza pred Evropsko prvenstvo: Rvačka reprezentacija Srbije u Zrenjaninu
Copyright Rvački savez Srbije

Rvačka reprezentacija Srbije u Zrenjaninu sprovodi završnu fazu priprema za predstojeće Evropsko prvenstvo koje se od 12. do 18. februara održava u Bukureštu. Srpski tim u glavnom gradu Rumunije na kontinentalnom šampionatu imaće ukupno 10 takmičara, a po rečima predsednika Rvačkog saveza Damira Šabića cilj će biti osvajanje barem jednog odličja čime bi se nastavio kontinuitet osvajanja medalja na velikim takmičenjima.

- Naši rvači imali su izvanredne uslove za pripreme - kaže Šabić i dodaje.

- Tu pre svega mislim na rad koji je sporveden u Poreču. Tamo je bio prisutan veliki broj rvača iz cele Evrope i sveta, tako da su naši reprezentativci imali priliku za vrlo kvalitetan sparing. Svi naši rvači su zdravi i to je najvažnije. Prilično smo optimistični i verujem da ćemo doći do jedne medalje, a sve preko toga bio bi ogorman uspeh. Imamo vrlo iskusne borce, koji znaju kako se osvajaju odličja na velikim takmičenjima i na svemu tome baziramo naš optimizam”.

Prvi čovek srpskog rvanja naglašava da su jasno i precizno postavljeni prioriteti u ovoj takmičarskoj godini:

- To su pre svega renking turniri i kvalifikacije za predsojeće Olimpijske igre u Parizu. Želja da sa što većim brojem takmičara se pojavimo na Igrama u Parizu, kako bismo tamo ostvarili zapažen rezultat. Upravo iz tog razloga jedan od naših glavnih aduta Viktor Nemeš preskače ovaj šampionat Evrope kako bi tempirao formu za kvalifikacije i učešće na najvećoj svetskoj smotri sporta.

Šabić je predsedničku funkciju u Savezu preuzeo pre dva meseca, a strateški ciljevi koji su jasno postavljeni neće se menjati.

- Značajnu finansijsku podršku u svemu tome imamo od strane države. Veliku zahvalnost dugujemo predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću koji je prepoznao naš sport. Nemamo nikakvih prepreka u ostvarenju ciljeva, pomoć koju dobijamo omogućava nam vrhunske uslove za trening i uz vrlo stručan rad naših trenera uspevamo da se uspešno nosimo sa velikim svetskim rvačkim silama. To želimo da člinimo i budućnosti - rekao je Šabić i potom posebno istakao:

- Veliku pažnju posvećujemo u radu sa mlađim selekcijama. Mislim da imamo izuzetno darovitu generaciju mladih rvača, koje smo već priključili treninzima senior ai oni su naš zalog za budućnost. U tom zajedničkom radu oni su u prilicu da napreduju, skupljaju znanje i preko potrebno iskustvo i nadam se da će sve to pomoći da smena generacija protekne bez problema i da nastavimo sa osvajanjem medalja - zaključio je Šabić.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike