Srbija nokautirala Crnu Goru! Delfini kao nekada demonstrirali silu, sve miriše na Pariz!

07.02.2024

16:44

0

Autor: G. F.

Važna pobeda koja gotovo sigurno obezbeđuje direktan plasman u četvrtfinale Svetskog prvenstva

Srbija nokautirala Crnu Goru! Delfini kao nekada demonstrirali silu, sve miriše na Pariz!
Radomir Drašović - Copyright MN Press

Vaterpolisti Srbije su veoma blizu četvrtfinala Svetskog prvenstva, pošto su u meču 2. kola potopili Crnu Goru sa 14:6 (4:1, 2:2, 5:3, 3:0).

Delfini su držali čas vaterpola, pre svega u defanzivi, a onda i u napadu! Briljirao je golman Filipović, a Mandić je rešetao mrežu rivala.

Ovo smo čekali, čini nam se od finala Olimpijskih igara u Tokiju! Ovakvu igru Delfina! I dočekli smo u pravom trenutku. U najavi teška utakmica koja je nosila obavezu pobede i dodatni pritisak zbog toga, odigrana je gotovo bez greške!

To kako su se branili naši vaterpolisti, posebno kada su imali igrača manje u bazenu, je potpuno impresivno. A u svakom sportu važi isto nepisano pravilo - iz dobre odbrane stiće i dobar napad. I upravo tako je bilo danas u Dohi!

Odigrali su izabranici selektora Uroša Stevanovića onako kako igra dvostruki uzastopni olimpijski šampion. Od prvog do poslednjeg trenutka maksimalno ozbiljno, odgovorno i fokusirano. A kda je takav slučaj, očigledno im niko ništa ne može!

Ostaje još utakmica sa Amerikom u petak od 15.30 iz koje je Delfinima dovoljan i nerešen rezultat za prolaz među osam najboljih reprezentacija sveta. Ali i za plasman na Olimpijske igre! Posle ove utakmice stvari su daleko jasnije, a Pariz je mnogo bliže.

BLOG UŽIVO:

Kraj utakmice, maestralna pobeda Srbije nad Crnom Gorom!

30. minut - Nokautirani su Crnogorci, Jakšić pogađa sa dva metra! Ne daju Delfini lopti da uđe u gol, ali nisu precizni ni u napadu - 13:6.

27. minut - Još jednom su Crnogorci stigli prvio do lopte i još jednom smo se odbranili! Vučinić pogađa za plus 6! Promenili su Crnogorci golmana, brani Lazović sada. Nema prolaza, igraju Delfini odbranu za udžbenike! Gotova je utakmica i za Đura Radovića, ali Lazović brani šut Viktora Rašovića. Brani i Filipović još jednom - 12:6.

Kraj treće četvrtine - Nastavljaju sa sjajnom defanzivom Delfini, igraju zaista vrhunski pred svojim golom. Mandić koristi još jednog igrača više! Popadić sa distance pogađa na ulasku u poslednji minut treće četvrtine. Odmah je i iskjučen čime je završio utakmicu, a Mandić ponovo bombarduje! Njegov četvrti gol za 11:6!

22. minut - Utakmica je završena za Petra Jakšića, ali krademo loptu sa igračem manje. Kapiten Nikola Jakšić seče napad rivala. Ponovo faul u napadu sviraju sudije našim reprezentativcima.  Dug napad Crne Gore i osma odbrana Filipovića! Dobili smo igrača više, Radović je isključen, a Viktor Rašović je pogodio! Opet je plus 4! Novi igrač manje za Srbiju, Ubović je isključen, to je 11. kazna za naš tim. Pogađa Matković, Filipović je i ovo odbranio, ali je lopta ipak prešla liniju. Ubović nam donosi igrača više, Drašović gađa i pogađa - 9:5!

19. minut - Počinje faulom za peterac. Vidović smanjuje prednost Srbije na dva gola. Isključen je Mandić, ali Crnogorci pogađaju prečku. Krizu u napadu prekida Ranđelović. Pobegao je rivalima, našao se na mestu centra i pogodio - 7:4.

Završena je druga četvrtina - Faul u napadu Crne Gore, ali i loše dodavanje kažu sudije. Delovalo je da je bio faul, ali nije dosuđen. I šesta odbrana Filipovića, ponovo izbija loptu u korner. Petar Jakšić je isključen i njemu je to drugi faul, a Vujović je nekako ugurao loptu u naš gol. Igrač više za Srbiju izborio je Ubović, a selektor Uroše Stevanović zatražio tajm-aut da se dobro organizuje poslednji napad u drugoj četvrtini. Odlična akcija, ali brani Tešanović Vučiniću šut sa dva metra - 6:3 na poluvremenu.

14. minut - Isključenje Vidovića i drugi gol Strahinje Rašovića. Probijena je odbrana rivala posle nekoliko minuta. Strahinja krade loptu rivalu u trenucima kada Srbija ima igrača manje, Tešanović se razbranio. Nepravilno izvode faul Crnogorci, lopta je u mreži, ali gol ne važi! Nova odbrana Tešanovića i isključenje za Nikolu Jakšića. Selektor Crne Gore Vladimir Gojković traži tajm-aut. Isključene i za Vučinića, sa dva igrača manje nismo uspeli da se odbranimo. Peterac za Srbiju, najbrže je do lopte stigao Jakšić i fauliran je s leđa! Mandić zakucava loptu u gol - 6:2.

11. minut - Prvi napad u drugoj četvrtini imala je Crna Gora, a Filipović je nastavio sa sjajnim odbranama! Brani i Tešanović na drugoj strani posle šuta Ranđelovića. Ponovo dobra defanziva i oduzimanje lopte rivalu, a onda i obostrano isključenje, s tim što je to drugo za Ranđelovića. Odbranio je Tešanović još jednom, ali nema gola ni Vidovića na drugoj strani! I dalje je 4:1.

Kraj prve četvrtine - Vico je zaradio igrača više, rešio ga je Đorđe Vučinić! Novi igrač više za Crnu Goru i nova odbrana Filipovića. Posle kornera iskjučenje Ranđelovića i nova odbrana FIlipovića! Nažalost posle kornera Radović pogađa posle sedam i po minuta u prvoj četvrtini!  Na pauzu idemo sa 4:1!

6. minut - Zaradili su Crnogorci igrača više i nisu ga realizovali! Sada je Mandić izborio brojčanu orednost za Srbiju, a onda i poslao prepoznatljivu bombu za 3:0. Isključen je Jakšić, ali ponovo briljantna defanziva. Nisu naši vaterpolisti realizovali kontru, a Viktor Rašović je zaradio svoje drugo isključenje. I još jedna odbrana Filipovića. Briljantno! U poslednja dva minuta ulazimo sa 3:0. 

3. minut - Doplivao je prvi do lopte Strahinja Rašović, a Viktor Rašović je realizovao prvi napad i doveo Srbiju u vođstvo. Fenomenalna odbrana Strahinje, isplivao je kontru, izašao sam pred golmana, ali je Tešanović uspeo da odbrani i izbaci loptu u korner. Ubović je izborio igrača više. Ponovo su kombinovala braća Rašović, a sada je Strahinja bio strelac. Odlični su Delfini u odbrani na početku susreta, pokušao je Ukropina na isteku napada, ali nije bio precizan. Ponovo Ubović sjajan i još jedan igrač više. Sada su braća Jakšić sarađivali, ali je lopta otišla pored gola. Odbrana Filipovića, držimo 2:0.

Utakmica je počela! Idemo, Delfini, znate šta vam je činiti!

15.22 - Igrači su na bazenu, čekamo intoniranje državnih himni i početak ljute bitke.

15.03 - U uvertiri za duel Delfina vaterpolisti Rumunije potopili su reprezentaciju Kazahstana sa 25:3.

14.00 - U našoj grupi je Amerika ubedljivo savladala Japan sa 18:5, a iznenađenja nije bilo ni u duelu Australije i Južne Afrike (29:7). Nakon duela Srbije i Crne Gore igraće se dva velika derbija Španija - Hrvatska i Mađarska - Italija.

13.50 - Znamo kakav je ulog i sa optimizmom ulazimo u meč. Igrali smo sa Crnom Gorom više puta u proteklom periodu i nikada nije bilo lako. Dovoljno je da se podsetimo Fukuoke gde su na početku bili odlični vodili 5:0 da bismo na kraju uspeli da preokrenemo rezultat i kroz peterce stignemo do četvrtfinala. Imaju odlične golmane, sa Lazovićem sam igrao, Ukropina, Radović, Mršić su kvalitetni šuteri. Mlada poletna ekipa, sigurno dobro fizički pripremljena. Sa druge strane i mi imamo adute, pripremili smo se za težak meč i verujem da imamo pravo da se nadamo uspešnom rezultatu – rekao je za sajt Vaterpolo saveza Srbije Radomir Drašović.

Bonus video:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike