Luis Hamilton rekao DA! Potvrđena je transfer bomba u Formuli 1!

01.02.2024

20:37

0

Autor: A. Š.

Britanski vozač na kraju sezone se oprašta od Mercedesa

Luis Hamilton rekao DA! Potvrđena je transfer bomba u Formuli 1!
Luis Hamilton - Copyright Profimedia

Jedna od najvećih transfer bombi u istoriji Formule 1 potvrđena je večeras. Britanski vozač Luis Hamilton na kraju sezone oprostiće se od Mercedesa i karijeru nastavlja u jednom od najvećih rivala Ferariju!

Španski „As“ u toku dana je plasirao ekskluzivu i otkrio da je sedmostruki svetski šampion nadomak potpisa sa Skuderijom, a večeras je finalizaciju posla potvrdio u jedan od najuticajnijih sportskih, a prevashodno fudbalskih, insajdera na svetu Fabricio Romano.

Britanac je bio pod ugovorom sa Mercedesom do 2025. godine, ali su Italijani i jedan od najboljih vozača u istoriji Formule 1 iskoristili izlaznu klauzulu i dobrano prodrmali najbrži cirkus na svetu.

Hamilton je planetarne visine u Formuli 1 ostvario sa Mercedesom, čiji je član postao 2013. godine posle pet sezona provedenih u Meklarenu. Zanimljivo, Britanac je u Mercedes stigao kao zamena za legendarnog Mihaela Šumahera, koji je te godine otišao u penziju, a sada će imati priliku da „propetog konjića“ vrati na šampionske staze na koje ih je pre više od dve decenije doveo upravo legendarni Nemac.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike