Renesansa Ferarija! Hamilton potpisuje za Italijane!

01.02.2024

11:46

0

Autor: A. S.

Navijači već slave na društvenim mrežama

Renesansa Ferarija! Hamilton potpisuje za Italijane!
Luis Hamilton - Copyright Profimedia

Najtrofejniji vozač u istoriji Formule 1, Britanac Luis Hamilton, na kraju takmičarske sezone napustiće tim sa kojim je dostigao svetske visine, Mercedes i pojačati kultni Ferari!

Kako prenosi španski sportski list As, Hamilton se nalazi na korak od potpisa.

- Blizu smo potpisa decenije u F1. Hamilton se nalazi na korak od prelaska u Ferari. Konačni dogovor bi uskoro trebalo da bude finalizovan, ali sedmostruki svetski šampion želi da sa crvenim bolidom osvoji još jednu titulu pre nego što završi karijeru u F1 - prenose Španci.

Takođe, ističu da će Hamilton u Ferariju da zameni Španca Karlosa Sainca, a u italijanskom timu bi trebalo da vozi sa Šarlom Leklerom.

 

 

Hamilton je pod ugovorom sa Mercedesom do kraja 2025. godine, ali navodno  ima "izlaznu" klauzulu u ugovoru koja mu omogućava da raskine saradnju sa Mercedesom.

Bio bi to renesansni potpis za kultni tim, koji je do najvećih uspeha stigao za vreme Mihaela Šumahera. Do poslednje titule stigli su 2007. godine, kada je trijumfovao Finac Kimi Raikonen

Nova sezona u šampionatu F1 počinje drugog marta trkom za Veliku nagradu Bahreina, dok je poslednja trka planirana za osmi decembar u Abu Dabiju.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike