Srbija nadomak najboljeg rezultata ikada na OI: Istorija se ispisuje u Tokiju

04.08.2021

18:50 >> 19:22

0

Autor: Adam Štulić

Dosad je osvojeno šest medalja, rekord je osam olimpijskih odličja na jednim Igrama

Srbija nadomak najboljeg rezultata ikada na OI: Istorija se ispisuje u Tokiju
Copyright Tanjug/AP Photo/Mark Humphrey/

Sjajan dan je iza srpskih sportista na Olimpijskim igrama u Tokiju. Zurab Datunašvili je našoj zemlji doneo šesto odličje u Japanu, dok su se odbojkašice, košarkašice i vaterpolisti izborili za plasman u polufinale za realnim izgledima da Igre u Japanu okončaju s medaljom oko vrata.

Ukoliko sve tri selekcije dođu do željenih i očekivanih rezultata, Srbija će na u Tokiju postaviti rekord po broju osvojenih medalja na najvećoj sportskoj planetarnoj smotri.

Naši sportisti su u Tokiju već premašili rezultat iz Pekinga i Londona, kada su osvojena tri, odnosno četiri odličja, dok je najbolji rezultat ostvaren na poslednjim OI u Riju, kada su u Srbiju doneli osam osvojenih medalja.

Da su Novak Đoković i Ivana Španović došli do očekivanih medalja, srpski tim bi već danas mogao da izjednači rekord iz Brazila, ali i pored toga ima sasvim realne šanse da ostvari najbolji rezultat u istoriji OI.

Srbija će u četvrtak u Tokiju navijati za kajakaše Strahinju Stefanovića (polufinalu na 200 metra) i Milicu Novaković (polufinale 500 metara), te bacača kugle Armina Sinančevića (nastupa u finalu), dok velika očekivanja imamo i od evropske i svetske šampionke u karateu Jovane Perković, koja borbe počinje 6. avgusta.

Pročitajte još

Trenutno se Srbija nalazi na 42. mestu generalnog plasmana sa po jednim zlatom i srebrom, te četiri bronze. Na ovoj listi poredak se formira zavisno od broja osvojenih zlatnih medalja, dok se na listi po ukupnom broju odličja naš tim nalazi na 27. mestu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike