Amerikanci se obrukali, legenda kipti od besa: Oni su pajaci, ovo je potpuno neprihvatljivo!

05.08.2021

11:24

0

Sve sem zlata je neuspeh za Amerikance

Amerikanci se obrukali, legenda kipti od besa: Oni su pajaci, ovo je potpuno neprihvatljivo!
Copyright Roni Bejker, Tanjug/AP Photo/Petr David Josek

Američki tim u štafeti 4×100 metara se propisno obrukala. Ne samo da je ova atletska velesila ostala bez finala, nego su i njeni sprinteri nastupili kao da prvi put trče štafetu.

Debitant Roni Bejker je umesto štafete zgrabio dres Freda Kerlija, pa je promašio, da bi iz trećeg pokušaja Kerli praktično bio pored Bejkera i sa obe ruke mu je stavio palicu u ruke.

To je uništilo kvalifikacije, SAD su završile šeste. Kerli je posle trke rekao:

– Prosto, nismo danas uradili posao. To je sve.

Izgleda da on ne shvata koliko to pogađa sportiste i atletsku javnost SAD. O tome najbolje svedoči izjava legendarnog Karla Luisa, osvajača devet zlatnih olimpijskih medalja. On je sasuo “drvlje i kamenje” i uopšte nije birao reči.

– Ovo je kao da je fudbalski trener odveo tim u Superboul i izgubio 99:0, jer su bili potpuno nepripremljeni – rekao je Luis za Ju-Es-Ej Tudej (USA Today).

A onda je nastavio sa “paljbom”:

– Ovo je neprihvatljivo. Ovo potpuno obeshrabruje jer su pitanju ljudski životi. Igramo se ljudskim životima. Zbog toga sam toliko ljud. Ovo je apsolutno moglo da se izbegne. Amerika sedi i navija za tim, a onda dobiju ovu klovnovsku predstavu. Ne mogu više da podnesem. Prosto je neprihvatljivo. Nije teško trčati štafetu.

On nije prvi zlatni olimpijac koji je kritikovao svoje zemljake. Pre njega je to učinio rekorder Jusein Bolt, koga je pogodio neuspeh Jamajke.

Legenda svetske atletike se oglasio na Tviteru odmah posle trke.

– Američki tim je uradio sve pogrešno u štafeti. Sistem predaje je pogrešan, atletičari su trčali pogrešne etape i bilo je jasno da nema vođstva. Apsolutna sramota i potpuno neprihvatljivo da tim SAD izgleda nego klinci amateru koje sam gledao – napisao je on.

U finale su se plasirali: Gana, Nemačka, Kanada, Jamajka, Velika Britanija, Kina, Italija i Japan.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike