Srbi greškama otišli u poraz! Šanse za prolaz ipak i dalje postoje!

14.01.2024

22:19

0

Autor: G. F.

Rukometaši na novom velikom ispitu, pobeda bi mnogo značila našem timu

Srbi greškama otišli u poraz! Šanse za prolaz ipak i dalje postoje!
Srbija - Mađarska - Copyright Tanjug/Peter Kneffel/dpa via AP

Rukometaši Srbije poraženi su od Mađarske u 2. kolu Evropskog prvenstva sa 28:27.

Pričaće se o prve dve utakmice Orlova na ovom šampionatu dugo u našim rukometnim krugovima. Najpre je Islanđanima poklonjen bod na startu Šampionata, a danas nekim neshvatljivim greškama poklon u vidu pobede uručen je Mađarima. To što je meč izgbuljen sa samo jednim golom razlike je za utehu jer sada u poslednjem kolu u duelu sa Crnom Gorom imaju čemu da se nadaju. Pod uslovom da Mađarska bude bolja od Islanda.

Kada na kraju susreta na semaforu stoji 28:27 za rivale, a vi znate da ste u oba poluvremena imali po osam minuta u kojima niste postigli gol, onda se nameću brojna pitanja na koja što pre treba naći odgovor. Očigledno je da je moglo da se pobedi, ali se nije pobedilo. I to ne jednom, nego dva puta zaredom na tako velikom takmičenju. Sport retko prašta takve propuste.

Ostaje nada da će do utorka svi Orlovi biti zdravi, večeras nije bilo iskusnog Radivojevića zbog problema sa stomakom, a ispostavilo se da je baš nedostajao. U utorak se sve zna! Crna Gora pobediti se mora sa najmanje dva gola razlike uz minimalan poraz Islanda od Mađarske.

Prema viđenom u prva dva kola ovakav rasplet uopšte nije nemoguć i nerealan. Ali, Orlovi moraju da odigraju mnogo mirnije taj odlučujući duel. U suprtonom će završiti turnir već u grupnoj fazi, a to niko od nas ne bi želeo da vidi.

BLOG UŽIVO:

 

 

Kraj utakmice, pobeda Mađarske od 28:27 - Cupara je odbrane, Milosavljević pogodio za minus dva na četiri minuta do kraja, ali pogađa Fazekaš. Preko svega isključen je Pešmalbek. Marsenić se izborio za sedmerac, kapiten Ilić pogodio! Pogađa i Leja iz solo akcije, curi vreme, Marsenić pogađa sa igračem manje. Banhidi je jak kao stena, niko mu ništa ne može. Tajm-aut za Srbiju, sada treba razmišljati i o gol razlici i pokušati izgubiti sa što manje. Može da bude bitno posle poslednjeg kola. Loš napad posle tajm-auta, sve je otišlo naopako. Cupara je odbranio, Vorkapić pogodio u kontri. Ponovo smo ukrali loptu i pogodili, ali vremena više nije bilo.

55. minut - Mate pogađa i kažnjava grešku Orlova. Ponovo gubimo loptu u napadu, ide baš nizbrdo.  Gol Banhidija, čovek nas je uništio večeras. Sa dva pivotaigra Srbija i ne uspeva da probije odbranu rivala, još jedno sudije pokazuju da je napad pasivan. Milosavljević pokušava, brani golman Mađarske. Odbranili smo se, a Vorkapić je pogodio iz kontre. Tajm-aut za Mađarsku, ne žele da brzaju, hoće miran kraj utakmice.Gube Mađari još jednom loptu, Kukić prolazi sa krila i ne pogađa. Ostaje lopta Srbiji i Marsenić postiže prvi gol večeras - 25:22 za Mađarsku.

50. minut - Odmah stiže kazna, idu Mađari na plus tri. Tajm-aut Srbije koji kapiten završava rečima: Slušaj, ne ide dobro1 Sad se pokazuje kakva smo ekipa". Vejin je fauliran pri šutu, ponovo je predug prazan hod u igri našeg tima. Sada pogađamo i prečku, ponovo osam minuta prolazi bez gola Srbije. Sita daje gol za najubedljiviju prednost rivala. Vremena ima, ali našima ne ide na terenu. Konačno gol! Đorđić je odapeo posle još jednog konfuznog napada. Mađari igraju duge napade, Banhidi ponovo pogađa. Marsenić promašuje zicer, teško je vratiti se posle svega ovoga. Greše i Mašari u napadu, Vorkapić daje gol sa krila. Još jedna greška Mađara, a naši u kontri bacaju loptu u aut. Neverovatno je koliko je šansi propušteno - 23:20 za Mađarsku.

45. minut - Orbović šutira pored gola, Mađari opet sa dva igrača više i Banhidi postiže svoj šesti gol na utakmici. Srbija je kompletna, ali ima dva gola minusa. Žestoko je Ilić oborio Kukića, pa je isključen. Našem plejmejkeru se ukazivala pomoć na terenu, ali je nastavio meč. Kontra Mađara i nema gola! Kukić promašuje sa linije za šest metara, mnogo šansi propuštamo! Neverovatno, uzeli smo loptu Mađarima, gol je bio prazan, a Vanja Ilić je pogodio golmana Mađara koji se vraćao u igru - 20:18.

40. minut - Isključenje Ančina, igrač više za Srbiju! Prolazi Orbović i sigurno pogađa! Mađari bez golmana, Mate pogađa sa igračem manje. Bomba Đorđića! Skinuo je paučinu sa gola rivala. Cupara brani, Vorkapić je prestupio u kontri. Kakva šteta za ovu priliku, Obe ekipe su kompletne. Brzi golovi na obe strane, Mađari menaju golmana. Ponovo je precizan Mate sa distance. Izblokiran je Đorđić posle loše organizovanog napada Srbije, a onda i isključenje za Abutovića, čini se prestrogo još jednom. Još jednom Cupara brani! I još jednom lopta ide u ruke Mađara. Ne samo da imaju igrača više nego su izveli i glomana. Ne koriste napad sa dva igrača više! Ovo se mora iskoristiti - 19:18 za Mađarsku.

35. minut - Golčina Kukićasa devet metara, nerešeno je! Odmah sedmerac za Mađarsku i isključenje Orbovića. Mate je ponovo siguran sa penala. Brzo su sudije podigle ruke i skratile naš napad, pokušao je Đorđić, ali je lopta otišla visoko prekop gola. Kakva odbrana Cupare! Fenomenalno! Vejin daje gol sa igračem manje, Mađari igraju brzog centra, ponovo brani Cupara! Lopta ponovo dolazi do rivala, traje napad Mađara više od minuta sudije im ne oduizmaju loptu, ali prave faul u napadu. Ne pogađa Vejin, Šipoš iz kontre pogađa - 16:15 za Mađare.

Utakmica je nastavljena. Utisak je da naši rukometaši i te kako mogu da se nose sa Mađarima. Da nije bilo one crne rupe od skoro osam minuta bez gola sredinom prvog poluvremena, verovatno bi i rezultat na pauzi bio na našoj strani. Neka ne bude padova u igri u nastavku i pobeda neće biti daleko. U nastavku igra Vanja umesto Nemanje Ilića. Promena i na golu Srbije, CUpara umesto Milosavljeva.

Kraj prvog poluvremena, 14:13 za Mađarsku - Zbrzali su napad naši rukometaši nakon tajm-auta selektora Tonija Đirone. Banhidi je nezaustavljiv, još jednom pogađa. Borzaš šalje novi projektil ispod bloka Mađara. Prolazi Krakovski s krila i pogađa. Kakva akcija Kukića i Vorkapića, nema gola, ali ima sedmerca. Menjaju Mađari golmana, ali Ilić ne greši sa penala! Greše Mađari, Pešmalbek pogađa. Poslednji napad Mađara i tajm-aut na pola minuta pre poluvremena. Brani Milosavljev još jednom, Vorkapić je fauliran u poslednjoj sekundi. Nije bilo realno dati gol.

25. minut - Isključen je Pešmalbek, a golman Srbije fenomenalno brani "jedan na jedan" situaciju. Igrač manje i za Mađarsku, a odmah zatim i sedmerac posle prodora Milosavljevića. Kapiten Ilić je ponovo siguran! Banhidi postiže svoj treći gol na odličnu asistenciju Fazekaša. Vraća Pešmalbek na isti način! Uh, kakva bomba Boda, neodbranjivo! Još jedan napad nismo iskoristili, ali je Milosavljev još jednom sjajno odbranio - 12:10 za Mađarsku.

20. minut - Brane se Mađari, pa postižu novi gol. Opet je napad Orlova zakazao, ali je odbrana bila na nivou. Posle skoro osam minuta pauze konačno postižemo gol! Kukić je strelac! Lepa akcija Mađara, Rošta je precizan sa šest metara. Vejin ne pogađa iz izgledne prilike - 10:8 je za Mađare.

15. minut - Ne koriste napad Mađari, Lekaj je pogrešio. Gol Nemanje Ilića sa krila. Banhidi pogađa, a Marsenić ide na klupu dva minuta zbog faula. Ne koristimo napad sa igračem manje, prolazi Lekaj i ponovo je nerešeno.Srbija je kompletna, ali je napad bio pasivan pa nam je oduzeta lopta. Rošta pogađa "sa crte", pa na pollovini prvog dela igre Mađari imaju prednost od 8:7.

10. minut - Isključen je Vorkapić, možda je ovo prestroga odluka dufija. Lekaj prolazi i postiže gol. Sada Orlovi igraju bez golmana, a Radivojević ipak ima snage da pomogne saigračima i ulazi u igru. Još jednom nema faula Mađara, a Sita pogađa u kontri. Prvi put vodi Mađarska. Golčina Borzaša, obe ekipe su kompletne. Odlična defanziva koju Vorkapić u kontri kruniše golom! Pogađa Ančin za novo izjednačenje. Još jednom Borzaš šalje projektil, vodimo posle prvih 10 minuta - 6:5.

 

 

5. minut - Sjajna odbrana Srbije, ukrali su loptu Mađarima. Pokušao je Kukić, ali je zaustavljen faulom. U nastavku akcije šut Orbovića, žabica preko gola. Nova presečena lopta i gol Vorkapića. Odmah i sedmerac na drugoj strani, brani Milosavljev! Lopta se odbija u ruke Lekaju, a on iz popravnog pogađa stativu! Nisu sudije svirale faul nad Ilićem, Šipoš iz kontre pogađa za 1:1. Odmah sedmetac za Srbiju, Ančin je isključen na dva minuta! Kapiten Nemanja Ilić pogađa, ponovo vodi Srbija! Mađari kreću u napad bez golmana kako bi nadoknadili igrača manje na terenu. Izborili su se za novi sedmerac. Mate je siguran! Odlična akcija i Borzaš pogađa, posle pet minuta igre na smeaforu stoji 3:2 za Srbiju.

Prvi napad na meču ima reprezentacija Mađarske. Srećno, Orlovi!

20.28 - Otpevali su igrači i navijači himne i sve je spremno za početak meča.

20.27 - Sude iskusni Norvežani Jorum i Kleven.

20.23 - Prema poslednjim informacijama iz Nemačke, Srbija će najverovatnije igrati bez Bogdana Radivojevića. Ima naš golgeter zdravstvene probleme, u sastavu je, ali je realno da ipak preskoči ovaj meč. Oporavio se Orbović i on je u timu.

20.20 - Tribine Olimpijske dvorane u Minhenu su ponovo popunjene, obe ekipe imaće bučnu podršku.

 

 

20.17 - Evropska rukometna federacija na zanimljiv način najavila je duel Srbije i Mađarske.

 

 

20.15 - Ekipe odrađuju poslednje pripreme pred utakmicu. Čekamo intoniranje državnih himni i početak 60 minuta velike borbe za svaku loptu.

 

19.40 - Rukometaši Islanda savladali su Crnu Goru sa 31:30 u prvom meču 2. kola naše grupe na EP.

19.00 - Selektor Srbije Toni Đerona rekao je da je ekipa spremna za utakmicu sa Mađarima, koja će biti izuzetno zahtevna.

- U prvoj utakmici igrali smo sa krupnim igračima u odbrani, ali naredni protivnik - ima još krupnije! Odličan su tim, šutiraju sa veće distance nego Island, oni su više išli na situacije jedan na jedan. Imaju tri potpuno različita srednja beka koji mogu da menjaju tok utakmice. Pripremali smo se svakako, a sada ćemo samo dodatni neke od sitnica koje smo videli u utakmici protiv Crne Gore.

18.55 - Mađari imaju dva boda pošto su u prvom kolu u neizvesnoj završnici savladali Crnu Goru sa 26:24.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike