24SEDAM RUMA Izuzetan uspeh mladog sportiste iz Rume: Bronzana medalja za Marka Vidakovića na Svetskim igrama borilačkih sportova!

07.11.2023

18:54

0

Autor: 24sedam

Osim Marka, savate boks su predstavljali i Kristina Džolić, članica Savate kluba "Vojvodina" iz Novog Sada, koja je osvojila srebrnu medalju u disciplini asu savate do 60kg i Jovana Vukčević, članica istog kluba u disciplini asu savate do 70kg

24SEDAM RUMA Izuzetan uspeh mladog sportiste iz Rume: Bronzana medalja za Marka Vidakovića na Svetskim igrama borilačkih sportova!
Copyright Opština Ruma

Marko Vidaković, član Savate boks kluba "Ruma" iz Rume, postigao je izuzetan uspeh osvajanjem bronzane medalje u kategoriji kombat savate do 85kg na World Combat Games 2023 - Svetskim igrama borilačkih sportova.

Ovo veliko takmičenje za borilačke sportove, koje se održalo od 28. do 30. oktobra 2023. u Rijadu, Saudijska Arabija, predstavlja vrhunski događaj u svetu neolimpijskih borilačkih sportova.

Poslednje slično veliko međunarodno takmičenje, organizovano od strane Sport Accord-a i sportova AIMS-a, održano je u Sankt Peterburgu 2013. godine. 

Osim Marka, savate boks su predstavljali i Kristina Džolić, članica Savate kluba "Vojvodina" iz Novog Sada, koja je osvojila srebrnu medalju u disciplini asu savate do 60kg i Jovana Vukčević, članica istog kluba u disciplini asu savate do 70kg, koja nažalost nije uspela da osvoji medalju.

Pravo nastupa na velikom takmičenju određivala je Internacionalna Savate Federacija na osnovu ostvarenih rezultata u ovoj i proteklim godinama na svetskim prvenstvima.

U timu iz Rume su bili međunarodni treneri Miodrag Rakić iz Rume i Miroslav Odžić iz Novog Sada kao i međunarodne sudije Maja Odžić iz Novog Sada i Velimir Karanović iz Beograda.

- Odlična organizacija i gostoprimstvo domaćina iz Saudijske Arabije doprineli su da ove Svetske igre borilačkih sportova proteknu u prijatnoj atmosferi i bilo je čast učestvovati na ovako velikom i značajnom takmičenju - poručio je Miodrag Rakić.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Opštine Ruma koja je dodelila sredstva.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike