24SEDAM RUMA Istorijski trijumf odbojkašica Jedinstva u Rumi: Posle pet setova savladane šampionke Francuske!

30.11.2023

21:23

0

Autor: 24sedam

Ženski odbojkaški klub Jedinstvo je sinoć uručio i zahvalnicu predsednici Opštine Ruma Aleksandri Ćirić Bošković za svesrdnu pomoć pri organizaciji mečeva Lige šampiona, čiji je Ruma ove sezone domaćin

24SEDAM RUMA Istorijski trijumf odbojkašica Jedinstva u Rumi: Posle pet setova savladane šampionke Francuske!
Copyright Opština Ruma

Nošene sjajnom podrškom sa tribina odbojkašice pazovačkog Jedinstva ostvarile su prvi trijumf u Ligi šampiona.

U odličnoj atmosferi prvakinje Srbije savladale su šampiona Francuske, ekipu Volej Miluz Alzasa, rezultatom 3:2(21:25, 25:20, 21:25, 25:18, 15:4).

Igrale su hrabro mlade odbojkašice Jedinstva i posle zaostatka u setovima od 1:0 i 2:1, uspele su da dođu do preokreta protiv favorizovane francuske ekipe, sastavljene od čak 8 internacionalki.

Opština Ruma
 

Posle dva uvodna poraza u A grupi Lige šampiona, Jedinstvo je stiglo do prve pobede i sada je treće na tabeli sa dva boda.

Trijumfom u Rumi ispisana je istorija pazovačkog kluba, ocenio je trener Jedinstva Jovo Caković nakon meča.

"Priželjkivao sam jednu dramatičnu utakmicu, jer sam video da imamo šansu da igramo sa njima. Sa jedne strane iskusna francuska ekipa, koja je i sada na prvom mestu u francuskoj ligi, godinama igra Ligu šampiona, a kod nas je stalno neko novo iskušenje i neko novo iskustvo. Danas smo ispisali istoriju za Jedinstvo. Ovo je naša prva pobeda u Ligi šampiona. Treba da budemo srećni i da nastavimo da gledamo napred i da bude još pobeda i ovakvih mečeva", izjavio je Caković zahvalivši se, kako je rekao, fenomenalnoj publici koja je svojom podrškom dala dodatni motiv mladim igračicama srpskog šampiona.

Odbojkašice Jedinstva će u četvrtom kolu gostovati šampionu Evrope Vakifbanku. Taj meč je na programu 6. decembra u Istanbulu.

Opština Ruma
 

Ženski odbojkaški klub Jedinstvo je sinoć uručio i zahvalnicu predsednici Opštine Ruma Aleksandri Ćirić Bošković za svesrdnu pomoć pri organizaciji mečeva Lige šampiona, čiji je Ruma ove sezone domaćin.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Opštine Ruma koja je dodelila sredstva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike