Tijana je najbolja na svetu, a i klub je dovela do titule! Pobedila je i selektora i koleginicu iz reprezentacije!

18.12.2023

06:46

0

Autor: G. F.

Sjajna je u redovima Ezačibašija bila i Jovana Stevanović

Tijana je najbolja na svetu, a i klub je dovela do titule! Pobedila je i selektora i koleginicu iz reprezentacije!
Tijana Bošković - Copyright MN Press

Epska bitka za titulu klupskog prvaka sveta u režiji naših reprezentativki, ali i selektora.

S jedne strane Ezačibaši za koji igraju Tijana Bošković i Jovana Stevanović, a sa druge Vakifbank čiji dres nosi Bianka Buša, a na klupi sedi Đovani Gvideti.

Tijana je vodila Ezačibaši do svetske klupske titule: Nezaustavljiva poenterka ponela MVP zvanje i porazila ekipu srpskog selektora.

Ezačibaši je slavio sa 3:2 (19:25, 25:23, 25:23, 23:25, 15:9). Bila je to žestoka rovovska borba za svaki poen, osim u prvom setu, kada su nove planetarne viceprvakinjue nešto lakše stigle do vođstva, te u petom, jer su Boškovićeva i devojka slavile sa ubedljivom razlikom. 

Najkorisnija u ekipi Ezačibašija bila je upravo Boškovićeva sa 27 poena, a pratila ju je Hande Baladin sa 20, dok je Jovana Stevanović osvojila četiri poena.

Na drugoj strani maestralno je odigrala Džordan Tompson sa 33 poena, dok su Gabi i Čijaka Ogobu dodale po 16. Bianka Buša ponela je zasluge za dva poena.

Tijana je još od 2015. godine u sadašnjem timu, s kojim je prvu svetsku titulu osvojila 2016. godine, a dva najveća trofeja u svetu odbojke ima i sa državnim timom. 

Poenterka bez mane i straha nedavno je produžila saradnju sa Ezačibašijem sve do 2025. godine, uz rekordnu platu od 1.400.000 evra, što je bio način turskog kluba da joj se zahvali za sve što je uradila i radi za isti.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike