Norvežanke "tesno", Francuskinje lako! Finale SP za rukometašice biće "pakleno"!

15.12.2023

23:35

0

Autor: D. N.

Mečevi za zlato i treće mesto na programu u nedelju

Norvežanke "tesno", Francuskinje lako! Finale SP za rukometašice biće "pakleno"!
Copyright Tanjug/Henning Bagger/Ritzau Scanpix via AP

Poznate su i finalistkinje Svetskog prvenstva u rukometu. Za trofej će se boriti reprezentacije Norveške i Francuske. Tako da je to i repriza meča od pre dve godine, kada su slavile Skandinavke. Za treće mesto će se boriti Dankinje i Šveđanke.

U jednom polufinalu, u severnoevropskom derbiju Norvežanke su pobedile Dansku tek posle produžetka. Posle 60 minuta je bilo 23:23, a na kraju 29:28. Najefikasnija je bila Heni Ela Reistad.

Rukometašica Norveške je postigla čak 15 pogodaka, a najbitniji je usledio na samom kraju kada je uz zvuk sirene donela pobedu i plasman u finale.

U drugom polufinalu je bilo manje neizvesnosti. Francuskinje su bile bolje od Švedske sa 37:28. Bila je to utakmica u kojoj je Francuska vodila od prve do poslednje sekunde, pa dileme oko pobednika nije bilo. U prvom poluvremenu je bilo i 13:3.

Kada je reč o mečevima za plasman od petog do osmog mesta, situacija je sledeća. Danas je Nemačka pobedila Češku sa 32:26, a Holandija Crnu Goru sa 28:25. Tako će u nedelju za peto mesto igrati Nemice i Holanđanke, a za semo Čehinje i Crnogorke.

Podsetimo, naše rukometašice su već ispale sa šampionata.

I finale i borbu za treće mesto, u nedelju možete da pratite na kanalima TV Arena sport.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike