Zurabi šokirao Srbiju! Računali smo na medalju iz Pariza, ali je doneo tešku odluku!

08.12.2023

09:01

0

Autor: A. S.

Rođeni Gruzijac i dalje želi da radi na razvoju sporta u našoj zemlji

Zurabi šokirao Srbiju! Računali smo na medalju iz Pariza, ali je doneo tešku odluku!
Zurabi Datunašvili - Copyright MN Press

Reprezentativac Srbije u rvanju, Zurabi Datunašvili prinuđen je da završi karijeru. Zdravstveni problemi bili su jači od rođenog Gruzijca koji je doneo tešku odluku. 

Osvajač bronze na Olimpijskim igrama u Tokiju, šokantnu odluku saopštio je javnosti nešto više od pola godine pred start Igara.

Kako je ranije naveo, najbolji srpski sportista u 2022. godini planirao je da okonča karijeru na Igrama u Parizu, na kojima je srpska javnost unapred računala njegovu medalju. Međutim, zbog zdravstvenih problema sa kojima se trenutno bori, njega nećemo gledati u Parizu!

- Otkad znam za sebe, povećen sam rvanju. Bilo je nekih velikih pobeda, ali i mnogih razočaranja u mojoj karijeri. Sa samo 21 godinom sam se plasirao na svoje prve Olimpijske igre i ostvario san svakog sporiste. Posle Olimpijskih igara u Tokiju, moj cilj u bile Igre u Parizu i pripremao sam se za njih. Deo javnosti je prošlog leta znao da sam imao zdravstveni problem i da mi je potrebna hitna operacija - kazao je Datunašvili, pa nastavio:

- Nažalost, usled zdravstvenih razloga, nisam u mogućnosti da se vratim u formu i zato završavam karijeru sa 32 godine. Ne želim da napustim sport, iako više neću biti aktivan takmičar. Želim da iskoristim svojih 26 godina iskustva u rvanju kako bih razvijao sport u Srbiji, Gruziji i na drugim mestima. Želeo bih da se zahvalim svima koji su me podržavali i sa mnom delili radost pobede i žal neuspeha - poručio je Zurabi, prenose domaći mediji.

A mi mu možemo zahvaliti na svemu što je učinio za ovaj sport i poželeti sreću!

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike