Tužna vest iz Kraljeva – preminula je lokalna legenda! Iznenada preminuo čuveni odbojkaš!

05.12.2023

20:03

0

Autor: 24sedam

Sa životne scene sišao je Radovan Radulović – Rule, bivši odbojkaš i trener kraljevačke Ribnice

Tužna vest iz Kraljeva – preminula je lokalna legenda! Iznenada preminuo čuveni odbojkaš!
Radovan Radulović - Copyright Promo/ossrb.org

U Kraljevu je iznenada u 71. godini preminuo Radovan Radulović – Rule, bivši odbojkaš i trener kraljevačke Ribnice.

Bio je član najsjajnije generacije odbojkaša iz grada na Ibru, one sa kojom je počeo uzlet kluba koji će 1974. godine prvi put zaigrati u eliti ondašnje SFRJ i zbog koje je izgrađena hala sportova na Ibarskom keju, popularna „kutija šibica“. Rule Radulović je rođeni Kraljevčanin, osim izuzetne sportske karijere, bio je dugogodišnji direktor Doma društvenih organizacija.

Ipak, odbojka mu je bila njegova porodica, OK Ribnica njegova druga kuća. Posle odličnih rezultata kao igrač, posvetio se trenerskoj karijeri, izbrusio je na desetine vrhunskih igrača, radio studiozno i bio jedan od prvih koji je unosio novine u odbojkaški trening.

Bio je i odbojkaški sudija i delegat, kasnije i predsednik Opštinskog odbojkaškog saveza Kraljevo. Video je više i bolje od drugih, pa je osamdesetih i devedestih godina prošlog veka osnovao školsku ligu grada u odbojci, a baš tu se pojavila neka od najpoznatijih imena jugoslovesnke i srpske odbojke.

Pomagao je znanjem i iskustvom odbojkaške klubove u Novom Pazaru, Trsteniku, Gračacu, organizovao neke od prvih odbojkaških kampova na teritoriji ondašnje države.

Radovan Radulović je sahranjen u ponedeljak 4. decembra na starom groblju u Kraljevu u prisustvu porodice, rodbine, svojih saigrača iz generacije i velikog broja Kraljevčana koji su ga ispratili do večne kuće.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike