Legendarni Makedonac izbacio svoju trenersku filozofiju: Džaba nam i Željko, prošao bi kao Tuta!

04.11.2023

10:10

0

Autor: D. P.

Kirili Lazarov igrao za Makedonce skoro dve i po decenije

Legendarni Makedonac izbacio svoju trenersku filozofiju: Džaba nam i Željko, prošao bi kao Tuta!
Copyright kk partizan, printscreen

Rukomet u Severnoj Makedoniji je sport broj 1, a legendarni Kiril Lazarov posle više decenija na parketu u dresu nacionalnog tima sada se nalazi pored aut linije u ulozi selektora.

Posle remija sa Grčkom u prijateljskoj utakmici Lazarov je imao duži monolog objašnjavajući šta je potrebno da bi rukomet ostao brend Makedonije i tom prilikom je spomenuo dvojicu srpskih legendi:

- Raduje me atmosfera u reprezentaciji, mislim da svi treba da doprinesemo da ona bude dobra, to je najvažnije. Grešimo svi, i ja i igrači i javnost, ali Makedonija je jedna, moramo da sačuvamo ono što imamo kao brend - kaže nekadašnji rukometni golgeter i dodaje:

- Ako ga tako prihvatimo, idemo napred! Inače može doći i Željko Obradović i sve će biti džabe i poslaćemo ga kao što smo poslali Tutu Živkovića, najboljeg na svetu 2006. godine. Ja sam trener i kažem pravac, imamo strategiju, ali tu su igrači... Svi radimo naporno da izvučemo maksimum i idemo napred. Kao što sam rekao, zadovoljan sam uloženim trudom, pristupom i prikazanim karakterom - rekao je Kire Lazarov.

Lazarov je igrao za reprezentaciju od 1998. godine sve do prošle godine.

Postigao je preko 1.200 golova.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike