Brazilci, hvala! Srušili prvaka sveta i učinili veliku uslugu Srbiji, ali nije još sve gotovo

08.10.2023

19:17

0

Autor: P.K.

Srbija bar malo bliža plasmanu na Olimpijske igre

Brazilci, hvala! Srušili prvaka sveta i učinili veliku uslugu Srbiji, ali nije još sve gotovo
Odbojkaši Brazila - Copyright Profimedia

Brazilci su izborili svoje mesto na Olimpijskim igrama posle spektakularnog meča sa Italijom u pet setova, a učinili su i uslugu Srbiji.

U žestokoj borbi, odbojkaši Brazila uspeli su da se izdignu iznad aktuelnih svetskih prvaka i pobede 3:2 (25:23, 23:25, 15:25, 25:17, 15:11).

Ovaj trijumf Brazilcima je doneo vrednu kartu za Pariz, što je uticalo i na druge reprezentacije, uključujući i Srbiju.

Za srpske odbojkaše, koji nisu uspeli da se izbore za direktno učešće na Igrama kroz kvalifikacije, ovo je važno jer se sada okreću FIVB rang listi kao poslednjoj nadi za plasman.

Brazil se nalazi ispred Srbije na toj listi, kao i Italija, koja je takođe bila konkurent u trci za mesto u Parizu. Pobeda Italije bi dodatno otežala situaciju za srpske odbojkaše, ali je Brazilov trijumf doneo olakšanje i nada se polako budi u timu.

Fokus je sada na junu sledeće godine kada će preliminarna faza Lige nacija završiti i kada će biti poznato ko će se plasirati na Olimpijske igre.

Srbija se trenutno nalazi na devetom mestu FIVB rang liste, što vodi na Igre, ali su tu i druge reprezentacije koje pretenduju na to mesto. Za Olimpijske igre u Parizu Preostala četiri mesta na olimpijskom turniru očekuju da budu popunjena, a srpski odbojkaši su odlučni da se izbore za svoje mesto u Parizu i nastave sa predstavljanjem svoje zemlje na najvećoj sportskoj sceni.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike