Orlovi porazom završili pohod na Olimpijske igre! Sledi strepnja do leta u Parizu

08.10.2023

10:51

0

Autor: A. S.

Male su šanse, ali postoje

Orlovi porazom završili pohod na Olimpijske igre! Sledi strepnja do leta u Parizu
Igor Kolaković i odbojkaši Srbije - Copyright MN Press

Nije Srbija iskoristila kvalifikacije za Olimpijske igre kako bi obezbedila vizu za Pariz, pa sada mora da strepi i čeka rasplet u ostalim grupama i mečeve u Ligi nacija.

Turnir u Tokiju su izabranici Igira Kolakovića loše otvorili i već u prvom kolu bili poraženi od Turske. Potom su uspostavili red u ekipi i vezali tri trijumfa, a onda i toliko poraza. Nakon Japana i Sjedinjenih Američkih Država, usledio je i poraz od Slovenije 3:0, na zatvaranju turnira. 

Bio je to meč bez takmičarskog i rezultatskog značaja za plasman na Olimpijske igre, ali jeste bilo bitno zbog bodova na rang listi, a Slovenija je upisala prilično laku pobedu, po setovima 25:22, 25:23, 25:21.

Što se meča sa Slovenijom tiče, Srbija je bila nadigrana. Mučili su se Kolakovićevi izabranici na prijemu, rival je servirao snažno i precizno. Naš tim je više grešio, a buđenje je usledilo sredinom drugog seta, kada je bio egal, 22:22, ali su onda usledila tri poena Slovenaca i 2:0.

U nastavku, Slovenija je rutinski odradila posao. Srbija je krajem seta imala i posledniji pokušaj da se vrati i ugrozi rivala, ali za ovaj kvalifikacioni turnir, toliko.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike